E2h

Hoe maak je een gezond dieet plan te behouden

Het eten van de juiste voeding is essentieel voor een goede gezondheid

Dus je wilt beginnen met het eten van meer healthfully, maar weet niet waar te beginnen? Het lijkt erop dat de onderwerpen van voeding, gezondheid en voeding meer en meer verwarrend elke dag. News meldt oppervlakte die in strijd zijn oude rapporten over wat goed is en wat niet is. Gelukkig, de wetenschap van voeding en wat je lichaam nodig heeft om sterk te blijven is niet zo ingewikkeld als je zou denken. Gebruik deze tips om te leren hoe om gewicht te verliezen met een gezond dieet.

Ten eerste, laten we stellen dat er zes basisvoorwaarden in de evenwichtige voeding die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren (en te leven, wat dat betreft). Die zes dingen zijn:

  • Eiwit
  • Koolhydraten
  • Vetten
  • Vitaminen (ons lichaam nodig heeft 13 vitaminen)
  • Mineralen (ons lichaam nodig heeft 22 mineralen)
  • Water  

De wetenschap heeft onlangs ook ontdekt duizenden verbindingen in plantaardige voedingsmiddelen genoemd fytochemicaliën. Terwijl uw lichaam impliceert niet dat deze om te leven, is het nodig hen te helpen ziekte te voorkomen.

Hoe maak je een gezond dieet plan te behouden. Dagelijks hebben 6 tot 8 gram van eiwitrijke levensmiddelen.
Hoe maak je een gezond dieet plan te behouden. Dagelijks hebben 6 tot 8 gram van eiwitrijke levensmiddelen.

Dus, kan je je afvragen: "Hoe maak je een gezond dieet te houden?" Laten we een overzicht van enkele eenvoudige stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen uw lichaam krijgt wat het nodig heeft gewoon te leven, en te leven met vitaliteit.

1. Dagelijks hebben 6 tot 8 gram van eiwitrijke levensmiddelen. Eiwit is het lichaam bouwsteen om weefsels te herstellen, helpen spieren groeien, en om bloed cellen en ziekte-bestrijdende immunoglobulinen te creëren. Eiwitrijk voedsel geven ons ook B-vitamines, ijzer en zink. Ze zijn voorzien van vlees, gevogelte, vis, schaaldieren, eieren, bonen, linzen, noten en zaden. Probeer een lagere vet vlees keuzes (zoals gevogelte, vis en ossenhaas) het grootste deel van de tijd te selecteren.

2. Hebben 6-ounce "equivalenten" van granen (bij voorkeur volkoren) elke dag Ja, je lichaam hoeft koolhydraatrijke voedingsmiddelen beter te laten functioneren -. De low carb dieet kan u helpen tijdelijk gewicht te verliezen, maar deze zijn niet optimaal voor de gezondheid en vitaliteit. Volle granen zijn een uitstekende bron van energie, vezels, B-vitaminen, en ziekte-fytochemicaliën. Kijk voor volkoren of volkoren granen, brood, crackers en pasta's voor extra voeding. Geraffineerde graanproducten zoals wit brood, witte rijst en pasta en verwerkt crackers en snacks zijn niet "voeding krachtpatsers" als hun volkoren tegenhangers zijn.

3. Eet minstens 5 porties fruit en groenten per dag. Waarom? Groenten leveren vitaminen, zoals vitamine A en C en foliumzuur en mineralen, zoals ijzer en magnesium. Ze zijn van nature vetarm en ook vezels. Fruit levert belangrijke hoeveelheden vitamine A en C en kalium . Het is ook laag in vet en natrium. Zowel fruit en groenten zitten vol met de ziekte van fytochemicaliën. Als het gaat om groenten en fruit, hoe meer, hoe beter. De European Cancer Society en vele gezondheidswerkers (waaronder ik) raadt tot negen porties per dag voor een optimale bescherming tegen de ziekte. In het algemeen kan een kopje fruit of 100% vruchtensap, of ½ kop gedroogde vruchten worden beschouwd als een beker uit de vrucht groep. In het algemeen kan een kopje rauwe of gekookte groenten of groentesap, of twee kopjes van rauwe bladgroenten worden beschouwd als een beker uit de groente-groep.

4. Ten minste 3 zuivel porties (bij voorkeur magere of niet-vet) per dag. Zuivelproducten leveren eiwitten en verschillende vitaminen en mineralen, zoals vitamine D, calcium, fosfor, riboflavine en vitamine B12. Melk, yoghurt en kaas zijn uitstekende bronnen van calcium.

5. Beperk de consumptie van verzadigde vetten en kies gezondere vetten zoals monounsaturates. Verzadigde vetten zijn niet alleen calorierijke, maar ze zijn sterk verbonden met een hoog cholesterolgehalte en een verhoogde hart-en vaatziekten risico. Bronnen van verzadigd vet zijn boter, reguliere (niet verminderd vet of vet-vrij) kazen, melk en zuivelproducten, room, room sauzen en rood vlees met veel marmering - zoals entrecote. Betere bronnen van vetten zijn olijfolie, koolzaadolie, trans-vet vrij margarine verspreidt zich als Benecol, vette vis zoals zalm en makreel, en noten en zaden.

6. Beperk de consumptie van snoep, gebak, bewerkte voedingsmiddelen en verwerkt meel Hoewel het prima en aangemoedigd om traktaties in uw dieet te hebben, deze voedingsmiddelen alleen dat overwegen -. Traktaties - en niet een groot deel van uw dagelijkse voeding. Deze voedingsmiddelen leveren veel calorieën, maar zijn aanzienlijk beperkt in het verstrekken van goede voedingsstoffen voor je lichaam.

Het eten van de juiste voeding is essentieel voor een goede gezondheid. Hebben 6-ounce "equivalenten" van granen (bij voorkeur volkoren) elke dag.
Het eten van de juiste voeding is essentieel voor een goede gezondheid. Hebben 6-ounce "equivalenten" van granen (bij voorkeur volkoren) elke dag.

7. Drink minstens 8 glazen water per dag. Dit zal u helpen te blijven goed gehydrateerd en om uw lichaam en al zijn belangrijke systemen presteren op hun best te houden.


Slechts zeven eenvoudige stappen en je bent op weg naar een gezonde, evenwichtige voeding! Begin vandaag met deze eenvoudige dieet tips en u zult beginnen te voelen van de voordelen van een betere energie en vitaliteit bijna onmiddellijk!