E2h

Hoe maak je een dialyse machine

Een dialyse machine is een mechanisme dat het bloed van een patiënt filters afvalstoffen en overtollig water te verwijderen wanneer de patiënt geen nieren of als de nieren disfunctioneel of beschadigd. De procedure is als volgt:

Hoe maak je een dialyse machine. Het dialysaat wordt verwerkt door filtratie.
Hoe maak je een dialyse machine. Het dialysaat wordt verwerkt door filtratie.

 1. Bloed onttrokken via een arterio-veneuze fistel, een speciaal gevormde ader in de onderarm. Het bloed wordt genomen om de kunststof slang van de dialysemachine.
 2. De dialysemachine is vergelijkbaar met een kunstnier. Het heeft plastic buizen die het verwijderde bloed naar de dialysator voor het filteren transporteren.
 3. Vanaf het dialyseapparaat, wordt zoutoplossing verspreid met het bloed, die nu wordt genoemd dialysaat.
 4. Het dialysaat wordt verwerkt door filtratie. Zodra het proces voltooid is, wordt het schone bloed weer terug naar de patiënt. Onzuiverheden nu zijn verwijderd zodat alleen schoon bloed.
 5. Als de dialyse zal worden gedaan op een speciale dialyse kliniek, kom niet te laat op zich wachten. De meeste sessies duren ongeveer vier uur voor een keer of drie keer per week, afhankelijk van de behoefte van het lichaam van de patiënt.
 6. De taak van een menselijke nier wordt nagebootst door een dialyse machine. Het verwijdert ureum en bepaalde zouten uit het bloed zo is, vermijdt te veel zouten in voedingsmiddelen als je eenmaal bent hersteld.
 7. Een semi-poreus membraan buis kan het bloed van de patiënt stromen naar de steriele oplossing. Belangrijke bloedbestanddelen worden gespannen door het membraan; zouten en ureum stroom in de steriele oplossing voordat ze worden verwijderd.
 8. Dialyse verwijdert overtollige vocht uit het bloed verwijderd en ureum, natrium, magnesium, kalium en andere chemicaliën.
 9. Het dialyse doet de dialyse proces waarbij het bloed in de rode kop en loopt door duizenden dunne holle vezels. Het dialysaat komt nu de blauwe header van de bodem en stroomt rond te zuigen uit het bloed grote moleculen en ze te verwijderen.
 10. Elektrolyten en afval te verplaatsen naar het dialysaat vanwege het hogere concentratie. Deze stap wordt diffusie genoemd. Verse dialysaat is er te allen tijde en nooit eindigt.
 11. Vloeistof wordt uit het bloed zoals de nieren.
 12. Verwijderen van vloeistoffen uit het bloed door ultrafiltratie, omgekeerde osmose vergelijkbaar.
 13. In omgekeerde osmose de grootte van de membraanporiën te klein dat het alleen mogelijk water te passeren, de grootte van de membraanporiën groter in ultrafiltratie.

Een student van de nefrologie zou weten hoe een dialyse machine werkt

Een student van de nefrologie zou weten hoe een dialyse machine werkt. Maar voor degenen die chronische nierziekten, moet je niet wachten tot iemand te oriënteren u over een dialyse machine. Onmiddellijk een arts raadplegen, omdat het kan leiden tot een nierfalen, die zouden kunnen worden moeilijk te behandelen en soms tot de dood leiden.

Om gebruik te maken van een dialyse machine moet de hulp van een arts

Om gebruik te maken van een dialyse machine moet de hulp van een arts. Een patiënt kon het niet alleen te doen. Bovendien kan de arts een diagnose alleen wanneer er behoefte aan een dialyse. En als die er is, de patiënt enige rol is te raadplegen een nier arts, vragen stellen over de machine en laat de procedure.