E2h

Hoe maak je een craniosacraal massage te geven

Stress is een onderdeel van het dagelijks leven en heeft een grote rol bij het bepalen van de gezondheidstoestand van de individuele. Goede stress verhoogt de productiviteit van een persoon, maar toch te veel van dit komt neer op achteruitgang en ziekte. Craniosacrale massage is het manipuleren van de weefsels en vloeistoffen van de schedel en de wervelkolom om de spanning in de zenuwen verlichten en helpt gemak de stroming van cerebrospinale vloeistof. Het is een van de beste manieren om natuurlijk de negatieve effecten van stress.

Hier zijn enkele tips over hoe je een ontspannende massage craniosacrale doen.

Hoe maak je een craniosacraal massage te geven. Zorg voor een ontspannen sfeer.
Hoe maak je een craniosacraal massage te geven. Zorg voor een ontspannen sfeer.

  • Zorg voor een ontspannen sfeer. Een rustige kamer met dimmen van verlichting en de juiste temperatuur is een must-have bij het ​​doen van een craniosacraal massage. Het verstrekken van een ontspannen omgeving, niet alleen houdt het lichaam spanning op afstand, maar ook helpt de persoon terug te krijgen lichamelijke evenwicht.
  • . Juiste positie uzelf op een typische craniosacrale massage uit te voeren, moet de persoon in liggende positie - plat op de rug met het gezicht naar boven. De klant moet volledig bekleed worden en wordt onderhouden ontspannen. Vraag de cliënt om zijn ogen te sluiten en vast te stellen op bed comfortabel.
  • Je moet voldoende ruimte voor beweging. Na het plaatsen van de cliënt op bed, zorg ervoor dat u voldoende ruimte werken. Omdat de massage gaat het niet alleen het hoofd, maar de ruggengraat en heiligbeen ook, moet u ervoor zorgen dat u genoeg ruimte om te bewegen hebben.
  • Gebruik lichte massage. Een craniosacrale massage gaat licht en subtiele druk. Aangezien het gaat om delicate onderdelen - het hoofd en de wervelkolom - de therapeut oefent een lichte druk vanaf het hoofd, werken tot aan de wervelkolom en eindigt op het heiligbeen. De massage heeft een ontspannend effect op het lichaam, het verlichten van de spanning bewaard door de spieren en zenuwen van de klant.
  • Je moet leren om te diepe ademhaling te oefenen. Vraag de cliënt om langzaam diep adem doen tijdens de massage sessie. Langzame diepe ademhaling helpt kalmeren het lichaam en helpt bij een betere oxygenatie en circulatie. Het vergemakkelijkt eveneens de hartslag en, als reactie, kalmeert en ontspant het lichaam.
  • Gebruik ontspannende olie. Het gebruik van aromatische oliën helpt ook het lichaam te ontspannen in combinatie met de craniosacrale massage. Ontspannen minerale oliën zoals lavendel gember en kamille is niet alleen bedoeld als smeermiddel voor de huid tijdens de massage maar heeft ook een kalmerende en verzachtende werking op het lichaam.
  • Beschouw de periode. Lengte van de tijd gebruikt voor het masseren is ook een belangrijke overweging. Hoewel een craniosacraal massage heeft een ontspannende en kalmerende werking op het lichaam, zou een te lang massage laat de klant licht in het hoofd. De aanbevolen lengte van de tijd voor een craniosacraal massage is 30 minuten tot 1 uur.

Het toepassen van de lichtste druk is de sleutel tot het craniosacrale massage. Evalueer uw cliënt zo nu en dan, en zorg ervoor dat hij normaal ademt en voelt geen pijn tijdens de massage.

Vergeet niet, je moet je lichaam geven een rest is, zoals elke klacht die je lichaam je geeft, het is alleen de manier om je te vertellen dat het nodig heeft om te stoppen en over na te denken.