E2h

Hoe kunt u uw oefening programma voort te zetten na een langdurige ziekte

Na een slopende ziekte

Na een slopende ziekte, kan het moeilijk zijn om weer op de rails met uw oefening routine. Echter, oefening is een belangrijk onderdeel van het krijgen van terug naar je oude levensstijl na het lijden van een langdurige ziekte. Aan je lichaam weer opgestart voor vervelende lichamelijke activiteit als oefening kan lastig zijn als je vast te zitten in bed liggen of in een ziekenhuis voor een lange tijd zonder te oefenen.

Hoe kunt u uw oefening programma voort te zetten na een langdurige ziekte. Vraag naar professionele hulp.
Hoe kunt u uw oefening programma voort te zetten na een langdurige ziekte. Vraag naar professionele hulp.

Als u problemen ondervindt bij voortzetting van uw oefenprogramma na een langdurige ziekte, zijn hier enkele tips die u kunnen helpen met dit te doen.

  • Een arts raadplegen. Je mag je trainingsprogramma blijven als je lichaam kan niet overweg met zware fysieke activiteit. Vraag uw arts of u kunt uw trainingsprogramma voort te zetten en als je lichaam kan de fysieke activiteit betrokken zijn bij de uitoefening van behandelen. Afhankelijk van het type van langdurige ziekte u hebt geleden, is er mogelijk bepaalde soorten oefeningen die je niet meer kan doen.
  • Aan de slag. De eerste stap om om terug naar uw oefening routine of programma aan de slag met het weer. De eerste stap is altijd het belangrijkste bij het krijgen van terug naar uw oefenprogramma na een langdurige ziekte. U kunt niet doorgaan met sporten als je niet starten. Aan weer begonnen zou kunnen zijn moeilijker dan het klinkt, want je bent gewend aan gebrek aan lichaamsbeweging tijdens uw langdurige ziekte. Stel een datum om uw oefening programma opnieuw te starten en te plakken. Breng geen excuses om niet aan uw trainingsprogramma weer voort te zetten. Wis uw agenda voor de datum die u voor voortzetting van uw trainingsprogramma. Als je tijd kunt u, schakelt u de hele dag, zodat u niet een excuus om niet op te starten uw trainingsprogramma.
  • Klein beginnen. Omdat je niet hebben uitgeoefend voor een lange tijd als gevolg van uw ziekte, is je lichaam niet gewend aan zware fysieke activiteit. Daarom kunt u niet uw lichaam doen zo veel oefening als voorheen. Voortzetting van uw oefening routine na een langdurige ziekte betekent starten vanaf het begin van uw oefening routine. Doe alsof je net begint met een nieuwe oefening programma, zelfs als u nog steeds een oude. Snijd oefening ronden en herhalingen die door de helft of meer bij het starten van uw oefening routine. Wees geduldig als je klein beginnen met uw oefening routine, want het doel is nu om te wennen aan lichamelijke activiteit in plaats van het verliezen van gewicht of het krijgen van terug in vorm. U kunt zich richten op meer bewegen ronden en herhalingen wanneer je lichaam is meer gewend aan het verplaatsen na een langdurige ziekte.
  • Vraag naar professionele hulp. Als je merkt dat je problemen ondervindt met het vervolgen van uw oefening routine, kunt u uw training coach of trainer om hulp te vragen. U kunt ook vragen een fysiotherapeut om u te helpen bij de voortzetting van uw oefening routine als u problemen ondervindt met oefening posities of bepaalde oefeningen die je gebruikt om te doen.


Naar aanleiding van de bovenstaande stappen zullen u helpen met uw oefening routine na een langdurige ziekte. Vergeet niet om medische en professioneel advies inwinnen bij problemen, en met een klein aantal ronden en herhalingen om u weer op het goede spoor met uw oefening routine te starten.