E2h

Hoe kun je jezelf hypnotiseren

Leren en de praktijk zelf hypnose

Er zijn een aantal belangrijke feiten om te weten wanneer het leren hoe je jezelf kunt hypnotiseren. Hoewel het voor iedereen mogelijk om hypnose te leren, zelf hypnose technieken zijn iets dat moet worden beoefend. Dit artikel zal u door de basis van het leren zelfhypnose.

 1. Begin met de feiten.
  • Alle hypnose is zelfhypnose. Echt waar! De beste hypnotiseurs weten dat ze zijn gewoon je gidsen in en tijdens de trance, dus als je hypnose te leren, word je je eigen gids.
  • Er is een verschil tussen hypnose en trance. Hypnose is de handeling van het toonaangevende jezelf of iemand anders in trance. Trance is een veranderde staat van de geest en wat we zullen moeten leren een beetje meer over hier.
  • Je bent al in een trance! Nou, waarschijnlijk niet dit moment - maar als je denkt dat je nog nooit in een trance voor, denk opnieuw. Betrokken bij een goed boek of film, dagdromen over een aangename ervaring of soms gewoon televisie kijken, waarschijnlijk waar u geweest bent in een trance en niet eens beseffen. Verrast? De meeste mensen zijn. Dat komt omdat de meeste mensen geloven nog steeds dat hypnose is iets dat gedaan om mensen zoals het is afgebeeld in een aantal oude (en erg slecht) films.

  • "Hypnos" is de god van de slaap. Wanneer mensen voor het eerst ontdekte dat de toestand van trance kan formeel worden bereikt, zij nog steeds niet zeker wat het was. Ze hebben ook niet weten waarom de hypnose technieken en procedures die ze gebruikten werkten. Aangezien de meeste mensen in trance hun ogen sluiten en zich heel stil, het lijkt alsof ze in slaap zijn. Hypnose is een woord dat is afgeleid van de naam van de Griekse god van de slaap, "Hypnos". Hoewel het is een verkeerde benaming, is het vast en is een bron van voortdurende misverstanden over hypnose en trance. Een goed geïnformeerde hypnotiseur zal ervoor zorgen dat u niet afglijden om te slapen tijdens trance werk. Wanneer u zelf hypnotiseren , als u behoefte heeft aan een goede snooze is het best om zelfhypnose te beoefenen een andere keer. Je gaat moeten doen geestelijk werk. Ontspanning, verdieping, suggesties en waarschuwingen te nemen focus, en je kunt niet blijven richten als je in een diepe slaap.
  • Andere misvattingen. Sommige mensen zijn bang dat ze zullen komen "vast" in trance, in het bijzonder wanneer het doen van zelfhypnose. U kunt zich comfortabel genoeg in je eigen trance die je ervoor kiezen om een ​​minimale onderbrekingen te negeren, maar je zal altijd alert als u moet zijn. U bent in controle van je eigen gemoedstoestand. Andere mensen zijn bang dat ze zullen doen of zeggen iets dat totaal ongepast of volledig tegen hun bewuste controle of wensen. De waarheid is, zal je niets doen onder "hypnotische invloed" die volledig is tegen uw wil of wensen. Dat is een reden zul je in het formuleren van de suggesties die u aanbrengt in je zeer zorgvuldig. Je wilt jezelf alle reden om op te treden op de wijzigingen die u wilt, wanneer u te waarschuwen van trance.
  • Je bent meer open voor suggestie in trance. Het proces van inductie en verdieping tijdens hypnose helpt u vernietiging van het kritische filter van je bewuste geest. Zodra dat is bereikt, heb je directe communicatie met je onderbewuste geest. Dat is belangrijk omdat het krijgen van uw onderbewustzijn te accepteren en om de veranderingen die je zou willen maken eens is waar het allemaal om draait. Wanneer uw onderbewustzijn is aan boord met een idee, het is veel makkelijker om op te treden op de veranderingen in uw dagelijks leven.
  • Hoe het is. De meeste mensen willen weten wat het zal "voelen" als ze zijn nooit formeel gehypnotiseerd willen. Het kan verschillend zijn voor elk individu, maar bijna iedereen meldt dat het geweldig voelt en is een prachtige, zeer aangename ervaring. Als je ooit in die "in-between" plaats als je wakker uit de slaap van een goede nacht, kan u een idee hebt van hoe het voelt om in trance. In deze staat, je je bewust bent van je eigen innerlijke dialoog en sensaties. Je bent rustig en comfortabel, en je meestal het gevoel diep ontspannen en comfortabel. Het is deze "in-between" plek die je nastreeft in je zelf-hypnose.

 2. Maak je klaar. Sommige mensen ervaren met zelfhypnose in staat zijn om hun staat van trance te bereiken in een kwestie van seconden en op de meest onwaarschijnlijke plaatsen. Begint, wil je jezelf de beste kans op succes.
  • Kies een comfortabele plek in een vertrouwde omgeving, zoals een luie stoel of bank in uw eigen huis. U kunt liggen op je bed, maar als liggend op je bed maakt je wilt gaan slapen, is het best om uit te kiezen een andere plek.
  • Kies uw eigen "beste" tijd van de dag. Met andere woorden, als je een "ochtendmens", het plannen van uw zelf-hypnose sessie voor het begin van de dag.
  • Gun uzelf genoeg tijd. Al met al en rekening houdend met een niet gehaaste ervaring, moet je zelf hypnose-sessie duurt ongeveer 30 tot 60 minuten.
  • Onderbrekingen kunnen uw concentratie te halen, dus vergeet niet om uw telefoon uitschakelt, televisie, radio, pieper of iets dat kan een afleiding zijn.
 3. Nu "gewoon doen!" Net als de commerciële zegt. En natuurlijk, als iets anders, hoe meer je het doet, hoe makkelijker het zal worden. Wanneer u de tijd en plaats pakte en verminderde de kans op afleiding, ga je gang en ontspannen.
 4. Progressieve relaxatie. Ontspanning is een voordeel voor de gezondheid, alsmede een van de meest gebruikte en gemakkelijkste manieren om te bewegen in je eigen trance. Volg de onderstaande richtlijnen om geleidelijk ontspannen:
  • Beginnend met de bovenkant van je hoofd of te beginnen met de toppen van je tenen, werk langzaam door je lichaam en ontspan het. Richt je aandacht op de spieren, gewrichten, pezen (zelfs tot aan de cellen als je wilt) en ontspan ze allemaal volledig.
  • Beweeg langzaam. Breng tijd door op de gemeenschappelijke spanning plekken zoals uw nek, schouders en onderrug. Als je dit doet, zul je merken dat je gevoel van kalmte en rust steeds meer en dieper.
  • Adem gemakkelijk en natuurlijk. Als je merkt dat je zorgen te maken over het proces of het al dan niet je het doet "goed," een minuut te nemen om wat langzaam diep adem te halen. Het zal je vertragen en kunt u zich richten op de ontspanning en niet het proces.
  • Zoals u in de buurt aan het einde van uw progressieve ontspanning, zult u merken een nieuwe kalm en gecentreerd kwaliteit om je gedachten. U kunt ook merken hoe stil en rustig je lichaam is, terwijl je gedachten nog steeds zeer geconcentreerd.
  • Maak nog een langzame zwaai van je lichaam van top tot teen te bepalen of er sprake is van weinig zakken van beklemming die u zou kunnen hebben over het hoofd gezien. Als u alle gebieden die nog steeds een beetje gespannen, nu ontspannen ze.
  • Als je het gevoel volledig, diep ontspannen en comfortabel van top tot teen (of tenen aan het hoofd, afhankelijk van de richting van je progressie), neem een paar momenten om te genieten voordat je verder gaat met je trance te verdiepen.
 5. Verdiepen. En ja, je bent waarschijnlijk al in een lichte trance net door dit te doen progressieve relaxatie. Zoals de naam al impliceert, zal verdiepen u helpen verbeteren van uw staat van trance. Er zijn vele manieren van verdieping. De meeste gebruik visualisatie en een soort van ordelijke verkeer naar beneden om cue je gedachten verder naar binnen in uw trance.
  • U kunt foto een trap of stappen ondernemen naar beneden richting een prettige plek die je beeld in je geest. Sommige mensen willen denken op weg naar een mooi strand en de stappen te tellen naar een pad in de richting van het in hun gedachten.
  • Het doel is om jezelf om nog meer ontspannen, zodat je geest zo comfortabel als uw lichaam nu. Gewoon jezelf vertellen dat bij elke trap of stap of het nummer dat u aftellen, zul je meer en meer ontspannen, zodat tegen de tijd dat je bij de nummer een, je diep zal in trance. Dat brengt ons bij hoe je tegen jezelf dingen terwijl je in trance bent, die worden genoemd suggesties.
 6. Suggestions. Je kunt het suggereren iets voor jezelf. Vergeet niet, je bent niet van plan om op te springen zodra u klaar bent met uw zelf-hypnose en kakelen als een kip (tenzij dat was je doel en wat je echt wilde bereiken). U dient uw doelen eenvoudig en redelijk. Omdat je onderbewustzijn is slechts een deel van het geheel je, je waarschijnlijk al weet de beste manier om jezelf te overtuigen om te beginnen om op te treden op de veranderingen die je echt wilt. Wat uw doelen zijn, zal je bereiken ze veel gemakkelijker door het richten van suggesties om je onderbewustzijn, terwijl je in trance bent met korte positieve uitspraken. Je moet ook praten met jezelf in de eerste persoon met "I" in plaats van "u" als je jezelf eraan te herinneren om te beginnen op dat nieuwe project. (Zie "Quick Tips" voor een nuttige hint.) Als u klaar bent met uw suggesties, is het tijd om te waarschuwen van uw trance.
 7. Alerting. Alerting kan zo simpel zijn als "wakker" wanneer u klaar bent. De meeste mensen als een geleidelijke alarmering en gebruik deze tijd om af te ronden door het geven van zichzelf een aantal afsluitende suggesties. Je kunt het suggereren om jezelf dat hoe meer je je zelf-hypnose, hoe makkelijker het gaat om te oefenen. U kunt dit doen een kort overzicht van de suggesties die u al hebt gemaakt en zeg tegen jezelf dat je klaar bent om op te treden op hen wanneer u te waarschuwen. U kunt ook uzelf een kleine traktatie en een geweldige opsteker voor de dag door te suggereren dat als u zich weer in de richting van volledige wakker alertheid, voelt u zich meer en meer verfrist, verjongd en echt goed met elk nummer dat u optellen. Maak uw alarmeren proces door het tellen van vijf tot een, of gewoon je ogen open.

Hoe kun je jezelf hypnotiseren. Nu "gewoon doen!".
Hoe kun je jezelf hypnotiseren. Nu "gewoon doen!".

Dat is het. U heeft gehypnotiseerd jezelf. Hoe meer je het doet, hoe makkelijker het wordt, en je hebt nu een prachtig hulpmiddel voor het maken van de gewenste wijzigingen. Ga je gang en ontdek de mogelijkheden.

CJ Winfrey, C.Ht.~ ~ Zoals een mens denkt in zichzelf, dus hij is. ~ ~

Lid:
Nationale Gilde van hypnotiseurs
Europese Raad van Hypnotherapie
Europese Alliantie van hypnotiseurs