E2h

Hoe kan voeding bars evalueren

Met tientallen selecties, en meer dan een miljard dollar in de verkoop per jaar, de voeding bar business is booming. Consumenten worden overspoeld met berichten en marketing regelingen die lijken te beloven dat "slechts een bite" zal energie te verhogen, bouw je spieren, helpen gewicht te verliezen of om de voedingswaarde wondermiddel die ervoor zorgt dat uw dieet compleet.

"Energie Bars" werden oorspronkelijk ontworpen voor hoge prestaties atleten als een snelle calorie of suiker impuls aan de spieren gevoed tijdens hoge intensiteit of conditie trainingen te houden. Nu lijkt het erop dat je soccer mom, bureau werknemer of lichte tot matige sporter deze producten gebruikt als onderdeel van een dagelijks dieet nietje. Er zijn twee definitieve uitspraken als het gaat om voeding bars in het algemeen: 1) negeer de hype en de marketing claims - ze zijn meestal ongegrond, en 2) goed afgerond maaltijden met voedzame voedingsmiddelen zijn altijd beter.

Opererend op het principe van de werkelijkheid, maar de waarheid is dat deze balken blijven aan populariteit en de verkoop te krijgen. Dus, als je een van die mensen die het gemak en de beschikbaarheid van deze producten waardeert, houden het volgende in gedachten wanneer u uw keuzes:

 1. Een kardinale regel bij het kiezen van elk gewenst commerciële voeding product is aan uw lijst met ingrediënten eerst te controleren! Houd in gedachten dat ingrediënten moeten worden vermeld in volgorde van hoogste naar de laagste hoeveelheid hoeveelheid. Een populaire voeding bar staan ​​"high fructose corn syrup" als eerste ingrediënt. Dat betekent dat deze bar heeft meer geraffineerde suiker dan iets anders - waarschijnlijk niet de gezondste keuze! Kijk voor de eerste ingrediënten die dingen zoals hele haver, volkoren, en zemelen of soja-eiwit bevatten.
 2. Kijk voor voeding bars die rijk zijn aan vezels, ten minste vier gram of meer. In het algemeen heeft het meer vezels een product, de meer niet-geraffineerde plantaardige ingrediënten bevat. Dat betekent veel meer natuurlijke vitaminen, mineralen, antioxidanten en fytochemicaliën om uw lichaam te beschermen tegen ziekten en letsel.
 3. Kies een bar die zo laag in verzadigd vet mogelijk te maken. Verzadigd vet is sterk verbonden met hart-en vaatziekten en andere gezondheidsproblemen. Sommige vetten zijn gezond, zoals de vetten in noten - een belangrijk ingrediënt in veel voeding bars.
 4. Als het gaat om eiwitten, op zoek naar hoge kwaliteit proteïne bronnen. Enkele van de betere eiwitbronnen zijn soja, wei, ei en caseïne. Houd in gedachten dat dit al het voedsel eiwitbronnen. Er is dus niets "optimale" over het krijgen van eiwit uit een voedings-bar vice voedsel.
  • Gehydroliseerde eiwitten (te vinden op ingrediëntenlijst) zijn slechtere kwaliteit eiwitten en kan uw lichaam niet te voorzien van wat het nodig heeft voor een optimale reparatie - vooral als je een bodybuilder of atleet.

  Hoe kan voeding bars evalueren. Kijk voor voeding bars die rijk zijn aan vezels.
  Hoe kan voeding bars evalueren. Kijk voor voeding bars die rijk zijn aan vezels.

 5. Als het klinkt ongezond, is het waarschijnlijk. Dat wil zeggen, een "triple chocolate chip brownie gedoopt" bar is waarschijnlijk meer als een candy bar dan iets anders. Nogmaals, het kiezen van een bar met de gezondste ingrediënten is altijd uw beste weddenschap - noten, hoogwaardige eiwitten, volle granen, gedroogde vruchten en dergelijke zullen uw lichaam en / of de training veel beter te kunnen bedienen.
 6. Voeding bars zijn niet bedoeld als maaltijdvervangers. Echter, als u vindt dat af en toe u het gemak van een bar aan de voorbereiding van een maaltijd wenst, vergeet niet om:
  • Kijk ten minste 10 tot 15 gram eiwit per bar
  • Kijk voor een bar die ten minste 33 procent van de belangrijkste vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft biedt.

 7. Vergeet niet dat een "energie stimuleren van" claim niets meer dan "calorie bevatten" betekent. Technisch, alle voedingsmiddelen te verstrekken calorieën en calorieën zijn waar we onze energie uit. Veel mensen gaan ervan uit dat de term "energie bar" komt overeen met "schil, kracht, revitalisering", en dat, helaas, niet het geval.
 8. Pas op voor hype-gevulde claims als "melange van eiwit", "spier versterken factoren" of "groeifactoren". Bijna geen voeding bar bedrijf heeft betaald voor onafhankelijk onderzoek om te bewijzen of ondersteuning van hun vorderingen. Nogmaals, de tijdloze adagium geldt: "Als het te mooi klinkt om waar te zijn, meestal is het".