E2h

Hoe kan vitamine B1 thiamine - inname te verhogen

Thiamine

Thiamine, ook bekend als vitamine B1, is de eerste vitamine ontdekt. Voorheen aneurine, is essentieel voor het functioneren van het zenuwstelsel - stroom van elektrolyten in en uit de zenuwen, koolhydraatmetabolisme en zuurproductie. Weinig thiamine is opgeslagen in het lichaam en uitputting vaak optreedt. Ernstige uitputting grote invloed op de hersenen, zenuwen, hart, spieren en het spijsverteringsstelsel. Daarom constante consumptie van thiamine-rijke voedingsmiddelen is noodzakelijk.

  • Drink melk. Melk is een van de beste bronnen van vitamine B1. 100 gram melk bevat 3% thiamine. Dus tenzij je lactose-intolerant, drink minstens een glas melk per dag. Je kon je glas melk ook vervangen door een portie ijs, yoghurt of paar plakjes kaas.
  • Eet granen. Haver en andere granen zijn gezond voedsel. Naast optreden als bezem van het spijsverteringskanaal en het verlagen van slechte cholesterol, granen zijn ook rijk aan thiamine. Nog geen granen voor het ontbijt of beter, knabbelen op havermout cookies om een ​​vroege dosis vitamine B1 te hebben.
  • Heb een stukje van rundvlees. Of het nu gaat stoofvlees of biefstuk, stoofvlees of stroganoff, ossenhaas of entrecote, is rundvlees altijd al een goede bron van thiamine. Vergeet niet om rundvlees te eten met mate.
  • Ga gehele korrel. Volkoren voedsel zoals haver, zemelen, tarwekiemen, bruine rijst, en lange korrels niet alleen goed zijn voor het verliezen van gewicht en het verminderen van slechte cholesterol en het risico op een hartaanval, worden deze voedingsmiddelen bevatten ook flinke hoeveelheden thiamine. Eet een handjevol noten en haver dagelijks voor het beste resultaat.
  • Noten met noten. Pistachenoten, zonnebloempitten, lijnzaad, pinda's, pecannoten, amandelen en cashewnoten zijn echte voedsel voor de hersenen. Omdat ze bevatten thiamine, ze houden de hersenen gevoed en goed functioneert.
  • Start het eten van hele tarwe, niet wit. We weten veel over de voedingswaarde van tarwe brood. Tarwe brood is vezelrijke en heeft minder suiker in vergelijking met de witte brood dat heeft verwerkt ingrediënten. Het bevat ook meer vitamine B1, omdat de gebruikte ingrediënten zijn alle natuurlijke en niet verwerkt.
  • Versterkte. Sommige voedingsmiddelen zoals witte rijst en melk verliezen hun gehalte aan thiamine tijdens het koken of verwarmen. Het is best om de woorden "verrijkt met thiamine" op de verpakking. Dit betekent dat het voedsel bevat thiamine de verloren thiamine tijdens de bereiding of verwerking vullen.
  • Drink vitamine C. Om voor het lichaam om alle thiamine absorberen uit uw voedselinname, moet u uw dagelijkse dosis van vitamine C te hebben! Vitamine C helpt het lichaam direct te absorberen Thiamine, het voorkomen van de vernietiging ervan vóór de absorptie.
  • Groene en lommerrijke. Het belangrijkste is, vergeet dan niet om groene bladgroenten en peulvruchten te eten. Eet linzen, broccoli, spinazie, enz. Deze groenten zijn rijk aan thiamine.

Hoe kan vitamine b1 thiamine - inname te verhogen. Heb een stukje van rundvlees.
Hoe kan vitamine b1 thiamine - inname te verhogen. Heb een stukje van rundvlees.

Thiamine is een zeer belangrijk onderdeel van het dieet. Houd je hersenen, hart, zenuwen, spieren en spijsvertering in tip-top vorm door het verhogen van uw vitamine B1-inname.