E2h

Hoe kan oorzaken van kalf pijn herkennen

Het kalf

Het kalf, gelegen tussen de enkel en de knie, is het vlezige deel aan de achterkant bestaat uit een soleus en twee gastrocnemeius spieren. Normaal gesproken, kalf pijn is self-induced omdat het wordt meestal veroorzaakt door een gebrek aan of onjuiste stretching voor de uitoefening van enige vorm van inspannende activiteit. Pijn in dit gebied kunnen te wijten zijn aan andere redenen, zoals meer dan inspanning, letsel, koud weer, vermoeidheid en problemen met de bloedsomloop.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van kalf pijn:

Hoe kan oorzaken van kalf pijn herkennen. Diepe veneuze trombose of DVT.
Hoe kan oorzaken van kalf pijn herkennen. Diepe veneuze trombose of DVT.

1. Kalf stam gaat om een ​​kuitblessure waarbij er een scheur in de spiervezels. Plotselinge stress op de kuitspieren waardoor deze spieren met kracht verder worden opgerekt dan de limiet kan leiden tot dit soort letsel. Symptomen zijn onder meer drukkend gevoel of pijn aan de achterkant van het onderbeen tot zwelling van het kalf, blauwe plekken, en het ervaren van een popping gevoel in de spieren.

2. Kuitkrampen kan worden veroorzaakt door een koude omgeving, overbelasting en verminderde bloedstroom als gevolg van langdurige inactiviteit en / of lage niveaus van calcium, natrium, magnesium en kalium, gevolgd door excessieve dehydratie. Deze onvrijwillige spiersamentrekking duurt soms een paar minuten. Symptomen van nachtelijke kuitkrampen zijn plotselinge hevige pijn en een zere kuit, zelfs nadat de kramp eindigt.

3. Tendinitis, een aandoening geassocieerd met de achillespees, kan leiden tot kalf pijn. De pees is een set van weefsels die beginnen van het onderbeen en verbindt het hielbeen de kuitspier. Wanneer te veel gebruikt, kan tederheid, pijn, of andere vormen van pijn optreden op de weg van de pees, die het kalf ook.

4. Problemen met de bloedsomloop

Om de kans op het ervaren van kalf pijn te verminderen. Chronische veneuze insufficiëntie (CVI).
Om de kans op het ervaren van kalf pijn te verminderen. Chronische veneuze insufficiëntie (CVI).

  • Diepe veneuze trombose of DVT, een aandoening waarbij een bloedstolsel vormt diep in de ader, is te wijten aan een slechte bloedsomloop of schade in de ader. Sommige symptomen van DVT zijn pijn en zwelling van de kuit samen met de algemene been pijn. Sommige mensen die reizen en zitten in het vliegtuig voor langere tijd te ontwikkelen bloedstolsels veroorzaken pijn in de kuiten.
  • Chronische veneuze insufficiëntie (CVI), de laatste fase van DVT ontstaat wanneer vrije stroom van bloed wordt belemmerd door verhoogde bloeddruk in de aderen. Dit resulteert in ernstige zwelling van het been en / of enkels, verkleuring van de huid en spataderen. Spataderen, of blauw donker of paars van kleur, zijn prominent verhoogd of gezwollen aderen die er uitzien als gedraaide koorden. Pijn kan worden gevoeld tijdens het lopen of vlak na het stoppen. De benen voelen zich moe, rusteloos en zwaar.

5. Baker's cyste, ook bekend als knieholte cyste, is een verzameling van overtollig vocht aan de achterzijde van de knie. Als de cyste barst, kan de vloeistof naar beneden naar de kuitspieren waardoor roodheid en pijn. Een kleine uitstulping aan de achterkant van de knie is een zichtbaar symptoom van cyste Baker's.

6. Ischias of Sciatic pijn begint vanaf de lage rug, naar beneden de boven-en onderbeen, helemaal tot aan de voet. Deze aandoening veroorzaakt pijn in de kuit, dij, knie en voet wanneer er compressie van de nervus zenuwen vinden op de basis van de wervelkolom. Sciatic pijn wordt beschreven als tintelend, dof, gevoelloos, scherp, continue of intermitterende. Het wordt meestal gevoeld aan een zijde van het lichaam alleen.

Om de kans op het ervaren van kalf pijn te verminderen

Om de kans op het ervaren van kalf pijn te verminderen, strek de spieren voorafgaand aan de intense fysieke activiteit. Vermijd een inactiviteit van een lange periode van tijd. Drink veel vocht en houdt uw kalium, calcium, natrium en magnesium in het bloed onder controle. Er zijn vele andere oorzaken van kalf pijn. Neem contact op met uw arts als u het gevoel iets uit het gewone. Kalf pijn kan worden voorkomen of verminderd als je weet dat de oorzaken en symptomen van dit probleem.