E2h

Hoe kan oedeem te behandelen

Oedeem is een aandoening die ophoping van vocht tussen de ruimten in de weefsels van het lichaam veroorzaakt. Overtollige vloeistof hoopt zich op in smalle ruimten tussen de weefsels, vaak manifesteren als zwelling onder de huid. Oedeem komt vaak voor in de handen en de voeten, waardoor ongemakkelijk en lelijk zwelling in deze gebieden. Het beste is om deze aandoening te behandelen meteen, dus zorg ervoor om jezelf te bewapenen met informatie over hoe het te verhelpen.

Hoe kan oedeem te behandelen. Verminder zout inname.
Hoe kan oedeem te behandelen. Verminder zout inname.

  1. Lezen. Een van de beste armors tegen elke ziekte is informatie, dus zorg ervoor dat u weet wat u te wachten staat. Lees boeken, tijdschriften en websites over uw aandoening om de vele fijne kneepjes te leren kennen.
  2. Verminder zout inname. Zout is een stof die water aantrekt, en hoge concentraties van zout in uw systeem kunnen aantrekken vloeistoffen op te stapelen in een gebied van uw lichaam. Niet alleen veel zout volume oorzaak blaasstenen en andere complicaties, kan zich ook manifesteren als oedeem ook.
  3. Masseer de gezwollen gebied. Masseer de gezwollen gebied in de natuurlijke stroom van het bloed om de circulatie te verlichten en verlichting van de geaccumuleerde vloeistof. Wees voorzichtig wanneer u dit doet, kan als te veel druk eigenlijk verergeren de toestand. Voor meer gevorderde stadia van oedeem, een deskundige inhuren masseur of een fysiotherapeut om dit te doen voor je.
  4. Reinig het gebied. Zorg ervoor dat om de gezwollen gebied schoon om verdere besmetting te voorkomen. Irriterende stoffen en andere bacteriële infecties kunnen de gezwollen deel te infiltreren en leiden tot verdere problemen, dus zorg ervoor te houden netjes en opgeruimd.
  5. Ontlast de druk van het gebied. Het is belangrijk ontlasten van de gezwollen gebied natuurlijk zorgen dat de vloeistoffen stromen. Strek of verplaats het gedeelte waar de zwelling optreedt, zodat de druk niet op te bouwen op het oedeem.
  6. Eet gezond voedsel. Eet voedsel dat de ontsteking te verminderen en het verbeteren van de spijsvertering. Een dieet dat de bloedcirculatie verbetert wellicht ook nuttig. Gebruik olie spaarzaam en als je moet, kies dan voor de onverzadigde enen en degenen die omega-3 moet u uw bloedsomloop te helpen.
  7. Kurkuma. Kurkuma is een kruid bekend om zijn anti-inflammatoire eigenschappen, dus dit kan een goede optie zijn bij de behandeling van oedeem. Breng de pasta van kurkuma-of sandelhout als u wilt-op de gezwollen gebied om de ontsteking te verminderen.

Anders oedeem kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid van redenen en dus behandeling is niet echt full-proof. Praat met uw arts over hoe u effectief kunt richten op de oorzaak om u te verlichten van deze aandoening. Zorg ervoor dat de zwelling niet wordt blootgesteld aan verdere stress, druk, letsel of extreme temperaturen. Het kan ook helpen om het deel te tillen met het oedeem te bevorderen circulatie-zoals het zetten van uw voeten een stoel of het verpakken van een elastische mouw om de arm. Als uw arts voorschrijft, kunt u er ook voor kiezen om medicijnen in te nemen om de zwelling te verlichten en de ontsteking te stoppen.