E2h

Hoe kan longontsteking symptomen te herkennen

Longontsteking is een infectie van de luchtwegen die kan zich manifesteren in vele opzichten - meer dan vijftig. Het wordt gekenmerkt door een ontsteking van longparenchym en alveoli, en het vullen van de alveoli met vloeistof. De voorwaarde vloeit voort uit een aantal bronnen, zoals bacteriën, schimmels, virussen en parasieten. Chemische en / of fysische schade aan de longen kan ook leiden tot longontsteking.

Sommige vormen kunnen mild

Sommige vormen kunnen mild, terwijl anderen kan je leven in gevaar brengen. Gelukkig, behandelingen die uw systeem zal zuiveren van de infectie zijn beschikbaar. Vanwege dit, is het zeker aan te raden dat je leert om longontsteking en de symptomen te herkennen voordat dingen uit de hand lopen. Longontsteking kan optreden op zijn eigen, of het kan sneak up van je direct na de griep of andere ademhalingsproblemen. Het verschijnt plotseling met tal van symptomen, waaronder de volgende:

  • Hoesten. Longontsteking-gerelateerde hoest is typisch zwaar, alsof je het gevoel van een diepe druk op de borst als je hoest.
  • Verkleurd slijm. Als besmet met longontsteking, kan uw slijm veranderen van kleur. Terwijl de meeste van de tijd dat uw slijm helder is, kunnen bacteriën geïnfecteerd slijm ontwikkelen van een groene kleur. In ernstige gevallen, het slijm wordt roestkleurige en kan gepaard gaan met bloed.
  • Rillingen. Het koud hebben als anderen vinden van de temperatuur normaal is een teken dat je lichaam is het afweren van een infectie. U kunt last hebben sterke rillingen die onwillekeurige schudden betrekken bij geïnfecteerd door een longontsteking.
  • Kortademigheid. Longontsteking maakt het moeilijker voor u om te ademen. U zult merken dat het onderhouden van een lange adem is moeilijk, en als gevolg daarvan je kortere, snellere ademhaling hebben dan je normaal zou doen.
  • Fever. Zoals met vele bacteriële infecties, een longontsteking veroorzaken lichaam koorts ontwikkelen uit het handbomen verdere infectie.
  • Pijn op de borst. De congestie in de longen, vergezeld van de stress uitgeoefend op hen met hoest, zal leiden tot een aantal pijn op de borst. Omdat uw longen zijn gezwollen aan longontsteking, zult u merken een scherpe, stekende pijn als je diep inademt.
  • Vermoeidheid. Een geval van longontsteking voelt u zich veel zwakker, bijna verzwakte. Onverklaarbare traagheid en een algemeen gebrek aan energie is een van de meest voorkomende symptomen van een infectie.
  • Snelle hartslag. Als uw lichaam verschuiven naar een hogere versnelling om te vechten tegen infecties, zult u merken dat uw hartslag zal worden ongewoon snel.

Niet-bacteriële pneumonie

Hoe kan longontsteking symptomen te herkennen. Sommige vormen kunnen mild.
Hoe kan longontsteking symptomen te herkennen. Sommige vormen kunnen mild.

Niet-bacteriële pneumonie, daarentegen, heeft mildere symptomen die verschijnen geleidelijker dan bacteriële pneumonie. Terwijl u misschien koorts en kortademigheid ervaren, zult u hoest minder uit slijm. Je zal ook niet moeten voelen veel zwakker, en zal waarschijnlijk niet jezelf ziek. Mensen noemen deze aandoening "lopen longontsteking" want het is niet zo invaliderend als de meer ernstige vormen van longontsteking.

Als u vindt dat u gesproken over de symptomen ervaren, het beste wat je kunt doen is om te zoeken verder overleg met uw arts. Een getrainde medische professional zal worden uitgerust met de nodige kennis om de juiste diagnose of uw toestand kan worden geclassificeerd als longontsteking.