E2h

Hoe kan leverkanker te herkennen

De lever is een belangrijk orgaan in het lichaam

De lever is een belangrijk orgaan in het lichaam. Het is de tweede grootste orgaan in het lichaam met een gewicht van twee tot zes pond. Een deel van de taken van de lever is om stoffen te ontgiften en om geheime gal, die helpt bij de vertering van voedsel. Het is ook een rol in het metaboliseren proces van het lichaam.

Het is niet geheel bekend wat zeker leverkanker veroorzaakt hoewel sommige risicofactoren zijn al geïdentificeerd. Afgezien van cirrose van de lever en hepatitis, is roken ook gekoppeld aan leverkanker. Blootstelling aan de vervaardiging verbinding vinylchloride is gerelateerd aan leverkanker.

Leverkanker is een vorm van kanker die is moeilijk op te sporen in een vroeg stadium. Daarom worden de meeste gevallen van leverkanker gediagnosticeerd in een later stadium wanneer de patiënten niet meer volledig herstellen. Leverkanker in een vroeg stadium meestal niet symptomen vertonen. Sommige gevallen van leverkanker vroeg stadium zijn erkend door bloedonderzoek toegediend Hepatitis B, C en D patiënten. Leverkanker en levercirrose complicaties van Hepatitis virus. Detecteren kwaadaardige tumoren in de lever is gebaseerd op het "markers" aanwezig in het bloed van de patiënt. Vaak het bloedonderzoek behoort tot de routine laboratorium proeven met Hepatitis patiënten.

Andere tests kunnen ook worden uitgevoerd om leverkanker in een vroeg stadium, bijvoorbeeld echografie, CT scan en magnetische resonantie imaging (MRI). Echter, aangezien het is gebruikelijk dat de symptomen worden niet gevoeld tijdens het vroege stadium, clueless patiënten alleen medische hulp te zoeken wanneer de conditie is al in het gevorderde stadium.

Het meest voorkomende symptoom van geavanceerde leverkanker is pijn in de bovenbuik. Dit wordt gevoeld in de bovenste rechterkant van de buik. Soms kan de pijn worden gevoeld aan de rug en schouders. De buik kan zwellen door de zwelling van de lever. De medische term voor deze aandoening is ascites. Een vreemde massa in de rechter bovenbuik kan worden gevoeld, ook.

Misselijkheid en gewichtsverlies zijn ook symptomen van leverkanker

Misselijkheid en gewichtsverlies zijn ook symptomen van leverkanker. De gevoelens van volheid en een opgeblazen gevoel toe te voegen aan het verlies van eetlust. Braken wordt veroorzaakt door het ontbreken van gal die nodig is in de spijsvertering. Regelmatig braken bijdraagt ​​aan het gewichtsverlies.

Geelzucht kan worden ervaren met leverkanker

Hoe kan leverkanker te herkennen. De lever is een belangrijk orgaan in het lichaam.
Hoe kan leverkanker te herkennen. De lever is een belangrijk orgaan in het lichaam.

Geelzucht kan worden ervaren met leverkanker. De ophoping van bilirubine in het bloed zorgt ervoor dat de huid en het wit van de ogen te draaien geelachtig. Het veroorzaakt ook de kleur van de urine te donkerder.

Net als in elke andere vormen van kanker

Net als in elke andere vormen van kanker, leverkanker patiënten ervaren chronische vermoeidheid. Dit is totaal anders dan de gebruikelijke vermoeidheid die wordt gevoeld na hard werken. Dit type van vermoeidheid is ernstiger en komt meestal zonder waarschuwing.

Herkennen leverkanker is belangrijk om een ​​gevoelige test te doen. Aangezien de meeste kankers manifesteren dezelfde symptomen, is het ook belangrijk om onderscheid te maken dat het echt leverkanker door te doen wat meer gevoelige tests gericht op de lever.