E2h

Hoe kan ik orale herpes te voorkomen

De gemeenschappelijke term voor orale herpes is een koortslip

De gemeenschappelijke term voor orale herpes is een koortslip. Een manifestatie van orale herpes of een koortslip zijn kleine blaasjes gevonden in uw mond of op je lippen. Aangezien dit is een virus, kan koortslip gemakkelijk worden overgedragen en verspreid door direct contact, in het bijzonder wanneer het kussen of tijdens orale seks.

Net als veel andere virussen

Hoe kan ik orale herpes te voorkomen. De gemeenschappelijke term voor orale herpes is een koortslip.
Hoe kan ik orale herpes te voorkomen. De gemeenschappelijke term voor orale herpes is een koortslip.

Net als veel andere virussen, orale herpes wordt zeer besmettelijk als er een uitbraak. In dit geval het virus herpes simplex 1 oorzaken koortslip uitbraken. Indicaties van een uitbraak starten vanaf een tintelende sensatie die komt en gaat in een patroon en een zekere mate van irritatie wordt gevoeld in het getroffen gebied. Huiduitslag dan ontwikkelen rond het gebied getroffen door het virus. Deze uitslag begint te veranderen in blaren en later opdrogen en worden korsten. Zichtbare tekenen van de uitbraak gezien wordt ongeveer een week.

Hoewel herpes simplex wordt beschouwd als een onschadelijk virus voor kinderen en volwassenen, kan het gevaarlijk zijn als in een pasgeborene. Als je weet dat je het virus, wees extra inspanningen en voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat het verspreiden van het. Herpes simplex is geen gevaarlijke ziekte, maar het is niet alleen besmettelijk als je een uitbraak. Het is ook besmettelijk, terwijl het virus reproduceert, zonder eventueel manifesteren lichamelijke klachten, en tijdens de periode vóór een uitbraak.

Omdat virussen meestal gedijen wanneer uw lichaam het immuunsysteem afweersysteem laag is, is er een hogere kans op een uitbraak als u lijdt aan andere ziekten, zijn zeer gestrest of erg moe. Het wordt aanbevolen dat u een gezonde levensstijl te handhaven en uit te oefenen inspanning om een ​​uitbraak te voorkomen.

  • Neem voldoende rust en slaap minstens 8 uur per dag.
  • Regelmatig te bewegen om stress te verminderen en je lichaam fit te houden.
  • Eet gezonde maaltijden en de praktijk van gezonde eetgewoonten.
  • Voer ontspanningsoefeningen om spanning en stress te verlichten.

Voor mensen die besmet zijn, hebt u mogelijk een sporadische uitbraak van koortsblaasjes, maar voor het grootste deel van je leven zullen ze slapende. Je zal uiteindelijk in staat zijn om te bepalen wat kan een uitbraak veroorzaken. Omdat het kan moeilijk zijn voor u om te weten of je in een besmettelijke periode of niet, om te voorkomen dat de verspreiding van het virus, is het het beste om het volgende in acht:

Net als veel andere virussen.
Net als veel andere virussen.

  • Vermijd direct contact met uw mond, zoals zoenen of orale seks.
  • Houd uw handen schoon de hele tijd en was ze regelmatig.
  • Vermijd het delen van drankjes, hapjes en persoonlijke spullen.
  • Raak de koortsblaasjes of het getroffen gebied tijdens een uitbraak.
  • Gebruik antivirale crèmes en oplossingen voor behandeling.

Aangezien geen herpesvirus genezen zijn antivirale behandelingen gedaan om de frequentie van de uitbraken beheersen en behandelen van de symptomen. Zovirax en Vectavir zijn de meest voorkomende antivirale crèmes gebruikt orale herpes te behandelen. De behandelingen niet alleen het risico van verspreiding van het Herpes Simplex virus, maar ook helpen de duur, ernstige en frequent een uitbraak optreden.

Het voorkomen van orale herpes is niet eenvoudig. Het herpes simplex-virus blijft in je systeem voor een mensenleven. Aangezien het niet een schadelijke virus, is het geen enkel gevaar of ernstige complicaties voor uw gezondheid, maar het kan invloed hebben op je sociaal en psychologisch, wanneer u een uitbraak. Dit betekent ook dat je nodig hebt om een ​​direct contact te vermijden met uw mond tijdens je leven.

Als u orale herpes, een arts raadplegen voor de juiste behandeling en zorg ervoor dat uw partner wordt ingelicht.