E2h

Hoe kan ik feiten over longkanker te krijgen

Longkanker is een ziekte die optreedt in de weefsels van de longen

Longkanker is een ziekte die optreedt in de weefsels van de longen. Volgens de Europese Lung Cancer Society, longkanker is de nummer een sterfgeval bij vrouwen en mannen. Het resulteert ook in meer doden dan borst, prostaat en gecombineerd darmkanker. Ook is bekend dat de meest voorkomende oorzaak van longkanker is tabaksrook, goed tot 80% van longkanker incidenten. Deze ziekte komt ook vaker voor bij ouderen als 70% van de gevallen te maken met longkanker voorkomen bij mensen van 65 jaar en ouder.

Types. De twee belangrijkste soorten longkanker zijn kleincellige longkanker (SCLC) en niet-kleincellige longkanker (NSCLC). Deze twee soorten longkanker ontwikkeling en verspreiding op verschillende manieren en kan ongelijke behandeling selecties derhalve een onderscheid tussen de twee is belangrijk. De SCLC verschijnt meestal bij rokers, maar een klein deel van de patiënten met deze vorm van longkanker zijn niet-rokers. De NSCLS is de meest voorkomende tussen de 85% van alle longkanker behoort tot dit type.

Symptomen. Het kan jaren duren om te ontwikkelen en kan ongemerkt op de X-stralen en mag geen symptomen vertonen. Voordat het wordt ontdekt, kan het al verspreid naar andere delen van het lichaam. Dit is de reden waarom longkanker is een zeer bedreigende ziekte. Aanwijzingen dat een persoon een longkanker heeft zijn van verschillende aard afhankelijk van de locatie en de mate van verspreiding van de tumor. Een persoon met longkanker kunnen de volgende symptomen:

  • Symptomen in verband met kanker. De verspreiding van kankercellen kunnen van invloed zijn ademhaling, resulterend in symptomen, zoals hoest, kortheid van de ademhaling, pijn in de borst en hoesten met bloed. Als de kanker zich heeft de zenuwen bereikt, kunt u het gevoel een aantal schouderklachten die reiken tot tegen het externe gedeelte van de arm of verlamming van de stembanden die kunnen leiden tot heesche stem van de stem. Als de kanker cellen binnen te dringen uw slokdarm, kan u problemen ondervindt bij het slikken.
  • Symptomen in verband met metastase. Kanker die zich heeft bereikt de botten kan leiden tot een zeer pijnlijk gevoel op de plaats binnengevallen door de kankercellen. Kanker die zich heeft aangevallen de hersenen kan leiden tot neurologische verschijnselen, die fuzzy zien, stuipen, of tekenen van een beroerte, die doof gevoel in sommige delen van het lichaam omvat onder meer.
  • Paraneoplastische verschijnselen. Als u longkanker hebt, kun je last krijgen van symptomen die het gevolg zijn van de synthese van materialen, verwant aan hormonen, door de tumorcellen.
  • Niet-specifieke symptomen. U zult merken afname van uw gewicht, zwakte en vermoeidheid als je het hebben van longkanker. Sommige psychologische veranderingen zijn ook duidelijk, zoals stemmingswisselingen en depressie.

Wanneer moet u een arts te raadplegen

Hoe kan ik feiten over longkanker te krijgen. Symptomen in verband met kanker.
Hoe kan ik feiten over longkanker te krijgen. Symptomen in verband met kanker.

Wanneer moet u een arts te raadplegen. Raadpleeg uw arts als u merkt dat u een van de symptomen die gepaard gaan met longkanker die hierboven zijn opgesomd in het bijzonder hebben als u een nieuwe en blijvende hoest of verzwarende van een chronische een. Je moet ook medische hulp als u bemerkt bloed in uw sputum, pijn op de borst, plotselinge daling in gewicht, vermoeidheid en wanneer u problemen ondervindt met je ademhaling.