E2h

Hoe kan ik de tekenen van cocaïnegebruik te herkennen

Leer de symptomen van drugsgebruik ter plaatse

Statistieken zijn een grappig ding. Om te horen dat 2,8 procent van de Europeanen leeftijd 15-64 consumeren cocaïne, men zou kunnen voelen als cocaïne misbruik is een wat marginaal probleem. Maar de helft van het verbruik in de wereld komt in de Europa - ongeveer 300 ton van het per jaar. Een ontnuchterende statistiek, gemaakt ontnuchterend door de kennis van wat het doet met het menselijk lichaam. Of het nu gaat gesnoven, gegeten, geïnjecteerd of gerookt, cocaïne is potentieel dodelijk, en niemand kan voorspellen een fatale dosis. Hier zijn een aantal gevaren op lange termijn, onopgeloste verslaving en zelfs op korte termijn drugsmisbruik in sommige gevallen.

 • . Necrose in neusweefsel snoof cocaïne veroorzaakt vernauwing van de bloedvaten, te veel vernauwing betekent dat weefsel wordt beroofd van zuurstof, wat kan leiden tot celdood.
 • Inbeslagneming.
 • Aritmie, hartaanval en beroerte. Cocaïne legt een enorme last op uw hart-en vaatstelsel, drastisch verhogen van een gebruiker hartslag. Zelfs herstelde verslaafden worden geconfronteerd met een kans op een hartaanval zeven keer hoger dan de gemiddelde persoon. Risico op een hartaanval is aanzienlijk meer verhoogd in de uren na het innemen van een dosis van cocaïne.
 • Respiratoire insufficiëntie.
 • Nierschade en mislukking.
 • Ernstige infectie of inkrimping van hiv / aids besmette naalden.
 • Bloedsomloop embolie uit onoplosbare elementen snijden van de geïnjecteerde cocaïne.

Hoe kan ik de tekenen van cocaïnegebruik te herkennen. . necrose in neusweefsel.
Hoe kan ik de tekenen van cocaïnegebruik te herkennen. . necrose in neusweefsel.

Sommigen zien cocaïne als een hippe, glamoureuze drug. Echte verslaafden worden niet belast door die wanen, als ze volwassen wanhopig gefocust op hoe hun volgende fix te scoren. Voor elke Europeaan in die 2,8 procent, er zijn vrienden, familieleden, collega's en buren die zich afvragen wat er gebeurt en willen dat ze konden het probleem te identificeren.

Hier zijn een aantal manieren om cocaïne verslaving te herkennen.

 1. Voortdurend loopneus. Snuiven van cocaïne kan leiden tot rhinitis, een chique term voor een ontsteking van de neusslijmvliezen. Daarom, mensen die snort cocaïne hebben vaak een ongecontroleerd loopneus. In aanvulling op runniness, verslaafden vaak last neusbloedingen of zelfs een verlies van hun reukvermogen.
 2. Uitgesproken schommelingen in stemming en energie niveaus. Bij hoog op cocaïne, een verslaafde ervaart een rush gekenmerkt door hyperactieve neigingen, euforie (zoals hierboven vermeld), plukkerigheid en verhoogde hartslag. Cocaïne highs produceren deze effecten in verschillende lengte en amplitude, afhankelijk van hoe het wordt ingenomen.

  Leer de symptomen van drugsgebruik ter plaatse. Aritmie, hartaanval en beroerte.
  Leer de symptomen van drugsgebruik ter plaatse. Aritmie, hartaanval en beroerte.

  Cocaïne misbruik verandert fysiek de hersenen het vermogen om plezier te registreren op een andere wijze dan geleidelijk oplopende doseringen van het geneesmiddel. Onvermijdelijk, de hoge plaats maakt voor een even krachtige lage, gekenmerkt door de volgende symptomen: prikkelbaarheid, lusteloosheid en depressie.

 3. Slaapproblemen. Cocaïne verslaving kan leiden tot slapeloosheid of verslapen.
 4. Paranoia en psychose. Chronisch misbruik kan de gebruiker paranoïde en angst geteisterde of zelfs spiraal geworden in hallucinatie en psychotische episoden.
 5. Seksuele aanwijzingen. Gebruikers melden vaak verhoogde libido, maar cocaïne misbruik kan ook leiden tot erectiestoornissen en impotentie.
 6. Tandenknarsen Er is zelfs een term voor dwangmatige tanden slijpen -. "Bruxisme." Dit zenuwstelsel tendens is een normaal gevolg van het roken van de drug.
 7. Korte adem. Iemand die rookt crack kan last hebben van kortademigheid als gevolg van longschade. Het maakt niet uit hoe het ingenomen, is je hartslag verhoogt genoeg dat, om voldoende zuurstof pompen door de aderen, een persoon voelt zich vaak kortademigheid.
 8. Warme en koude knippert. Cocaïne misbruik compromissen ons vermogen om de lichaamstemperatuur te reguleren.
 9. Gewichtsverlies. Het medicijn werkt als een eetlustremmer, in die mate dat sommige verslaafden uiteindelijk lijden aan ondervoeding.
 10. Naald tracks. Een cocaine verslaafde die injecteert het medicijn intraveneus typisch een track van de naald prikt zichtbaar op de onderarm. Zij hebben vaak hun toevlucht tot het dragen van lange mouwen shirts, zelfs op belachelijk warme dagen in hun inspanningen om de bewijzen te verbergen.

Deze waarneembare kenmerken niet noodzakelijk op verslaving aan cocaïne, maar waar een aantal van de waarnemingen kan worden gemaakt, het is een duidelijke mogelijkheid. Het is belangrijk om te begrijpen van de tekenen van drugsgebruik , zodat de verslaafde kan krijgen professionele hulp. Een succesvolle behandeling is een geïndividualiseerd proces, maar de eerste stap is het identificeren van het probleem en het stimuleren van de verslaafde om hulp te zoeken.