E2h

Hoe kan ik de symptomen van een beroerte te herkennen

Een mini-beroerte, ook wel bekend als of transient ischaemic attack (TIA) gebeurt als er een tijdelijk verlies van bloedtoevoer in de hersenen.

Voorafgaand aan de erkenning van de symptomen van een mini-beroerte

Voorafgaand aan de erkenning van de symptomen van een mini-beroerte, moet je begrijpen hoe het zich voordoet. De hersenen controleert het functioneren van je lichaam, dus een verminderde bloedtoevoer, zelfs voor een kort moment kan invloed hebben op een aantal lichaamsfuncties. Een beroerte beïnvloedt bepaalde delen van de hersenen en de effecten variëren van de bloedvat wordt beïnvloed. Deze effecten zijn zeer plotseling en kunnen soms slechts voor een paar minuten of tot 24 uur, dus het is niet eens merkbaar door sommige mensen.

Hoe kan ik de symptomen van een beroerte te herkennen. Gevoelloosheid en zwakte.
Hoe kan ik de symptomen van een beroerte te herkennen. Gevoelloosheid en zwakte.

Zodra de hersenen het tijdelijke verlies van bloedtoevoer in bepaalde gebieden erkent, snel het de toevoer van bloed herstelt, dat is de reden waarom de effecten verdwijnen snel. Gezien het feit dat een mini-slag van korte duur, veel mensen de neiging om de symptomen te negeren. TIA is vaak een indicator dat er een groter probleem in je lichaam. Daarom is het belangrijk dat u de symptomen die een mini-beroerte te begeleiden, zodat u de nodige voorzorgsmaatregelen te herkennen.

De meest voorkomende symptomen van TIA betrekking op delen van de hersenen die van invloed zijn beweging en gevoel in het lichaam, zoals de armen, benen en het gezicht. Lees mee met meer symptomen van een mini-beroerte te ontdekken.

  • Gevoelloosheid en zwakte. Een mini-beroerte kunnen achterlaten als u met een gevoel van zwakte en gevoelloosheid. Het gebrek aan gevoel kan van invloed zijn gezicht sensatie, en de spieren in de armen en de benen. Het kan verder uit te breiden om de helft van je lichaam.
  • Dubbele visie en verlies van het gezichtsvermogen. Afhankelijk van welk deel van de hersenen is aangetast, kunnen mensen die last hebben van TIA ervaren tijdelijke verlies van het gezichtsvermogen of dubbel zien. Dit kan onder meer het ervaren van wazig zien en plotselinge nachtblindheid.
  • Duizeligheid of vertigo. De meeste mensen negeren dit symptoom want het is zeer vaak voor, maar het kan nu al een symptoom zijn van een mini-beroerte, dus wees gewaarschuwd.
  • Verwarring of plotselinge geheugenverlies. Vanwege de onjuiste circulatie van bloed in de hersenen, kunnen sommige mensen zich kortstondige verwarring, vergeten waar ze zijn, of het krijgen verward over hun huidige staat.
  • Onvermogen om te spreken. Sommige mensen die lijden aan TIA kan zich plotseling slurring hun spraak. Ze praten langzamer en op een vervormde manier, waardoor het moeilijk om de woorden te begrijpen dat zij uiten.
  • Onvermogen om gemeenschappelijke taal te begrijpen. Niet alleen is uw eigen toespraak beïnvloed, kunt u ook vinden het moeilijk om andere toespraak te begrijpen wanneer u last heeft van een mini-beroerte.
  • Verlies van evenwicht en coördinatie. Het gebrek aan zuurstoftoevoer als gevolg van onjuiste bloedsomloop kan een persoon verliest zijn evenwicht of zelfs problemen hebben met lopen rechtdoor.

Voorafgaand aan de erkenning van de symptomen van een mini-beroerte. Dubbele visie en verlies van het gezichtsvermogen.
Voorafgaand aan de erkenning van de symptomen van een mini-beroerte. Dubbele visie en verlies van het gezichtsvermogen.

Mensen die lijden aan een mini-beroerte moeten krijgen onmiddellijk een arts raadplegen om de onderliggende redenen te identificeren en om verdere aanvallen te voorkomen.