E2h

Hoe kan ik controle over de blaas te verbeteren

Omgaan met incontinentie bij vrouwen.

Incontinentie komt vaak voor als gevolg van de bevalling, maar is nog steeds een taboe en vrouwen lijden in stilte. Dit artikel gaat in op de 2 belangrijkste vormen van incontinentie en spreekt over behandelingen (en hoop) dat beschikbaar is. Incontinentie kan je verliest je zelfvertrouwen - het veroorzaakt angst en schaamte. In extreme gevallen vrouwen zich verbergen voor de wereld en stop uitgaan. Sommige hebben extra sets van kleding - ondergoed of rokken en broeken - en pads voor het geval ze zichzelf nat te maken. Weet u waar elk openbaar toilet is wanneer je uit bent? - Misschien heb je er niet van om onbekende plaatsen te bezoeken. Bijna 25% van de getroffen vrouwen zeggen dat het hun kwaliteit van leven veranderd voor het slechter. Een derde zegt dat hun slaap wordt verstoord en bijna een derde van streek zijn door hun lekken, omdat het invloed heeft op hun relatie.

Als dit klinkt alsof je, dan nu je weet dat je niet alleen. Men denkt dat het probleem gebruikelijk is, maar enorm onder-gediagnosticeerd. Deskundigen denken dat tot een kwart van de vrouwen boven de 40-incontinentie op enig moment in hun leven lijden, maar natuurlijk kan invloed hebben op vrouwen van alle leeftijden.

Stap 1

Je lichaam

Bij vrouwen, de bekkenbodemspieren naar achteren strekken, net als een hangmat, van het schaambeen aan de wervelkolom. De darm, vagina en urinebuis (buis die uit de buurt van de blaas naar buiten) doorheen.

Controlling waar en wanneer u ervoor kiest om een ​​plasje wordt gedaan door de hersenen via het ruggenmerg. De blaas is een gespierd 'zak' en berichten van en naar de hersenen te voorkomen dat knijpen terwijl het vullen van totdat er een toilet beschikbaar.

Wanneer u hoesten, niezen, lachen uitoefenen of de buik drukt op de blaas. Normaal gesproken is dit stuurt direct een bericht naar de hersenen en de bekkenbodemspieren scherpen zodat er geen lekkage.

Stap 2

Stress-incontinentie

Heeft u lekken wanneer u lacht, springen, hoesten of niezen? Is het meestal een klein bedrag en normaal is er geen gevoel dat je nodig hebt om direct te gaan voor de hand? En als lekkage optreedt tijdens de seks is het meestal tijdens de penetratie?

De reden voor het probleem is dat de bekkenbodem is slack geworden, overbelast door bevalling (vaginale bevalling plaats van een keizersnede), gynae operaties of obesitas. Als ze uit vorm dan kunnen ze niet goed werken.

Stap 3

Het behandelen van stress-incontinentie

Conventionele behandelingen vroeger vrij beperkt. Vrouwen werden gewoon verteld om spierversterkende oefeningen te doen voor de bekkenbodemspieren en terwijl dit succesvol is, duurt het enkele maanden. Om de effectiviteit van de oefeningen die je kunt een speciaal ontworpen kegel, zet in de vagina te gebruiken te verbeteren, en door te knijpen en geleidelijk verhogen van het gewicht van de spieren sterker worden. Als je dit soort van bekkenbodem training voor vier maanden krijg je de grootste verbetering, dus het duurt een beetje toewijding om het te zien door.

Hoe kan ik controle over de blaas te verbeteren. Het behandelen van stress-incontinentie.
Hoe kan ik controle over de blaas te verbeteren. Het behandelen van stress-incontinentie.

Medische behandelingen hebben veel bijwerkingen en zijn eigenlijk alleen goed voor lichte stress-incontinentie. Maar een nieuw geneesmiddel, de werkzame stof betekent dat er mogelijkheden zijn opluchting voor meer ernstige stress-incontinentie problemen. Het lijkt sneller dan andere drugs remedies werken - gemiddeld twee weken tot een maand tot een verbetering te zien.

Vrouwen die zeggen dat ze een veel betere kwaliteit van leven.

De andere optie is een operatie om dingen te repareren in ernstige gevallen.

Stap 4

Urge-incontinentie en het omgaan met het

In urge-incontinentie is er een sterke behoefte om te urineren - dus de 'drang' - die gepaard gaat met lekkage. Het lek is meestal groter dan die je krijgt met stress-incontinentie.

Er zijn twee types. Een 'overgevoelig' blaas betekent dat het niet goed kan vullen. Een infectie (cystitis) kunnen veroorzaken deze of andere irritatie van de blaas, inclusief dingen als emotie of kleine deeltjes in de urine.

In een 'instabiel' blaas, de blaasspier knijpt op het verkeerde moment. Dat zorgt ervoor dat de sterke drang om te haasten naar het Bahroom, vaak meer dan 6 of 7 keer per dag, en er lekkage optreedt. Voor een vrouw met een onstabiele blaas orgasme kan leiden tot lekkage ook.

Uw arts zal u waarschijnlijk vragen om een ​​dagboek bij te houden voor een paar dagen, het opnemen van hoe vaak en hoeveel urine je voorbij en dan krijg je om te proberen om de tijd te verhogen tussen elke reis naar de wc. Het doel hiervan is om opnieuw trainen van de blaas.

Er zijn behandelingen met medicijnen - Oxybutinine of tolerodine - die effectief kan zijn bij het stoppen van de blaas spasmen, en weer een operatie wordt gebruikt in de meest ernstige gevallen.

Stap 5

Bekkenbodem oefeningen voor vrouwen met stress-incontinentie

  1. Zit met de benen uit elkaar en sluit de voor-en achterkant passages alsof 'zippen' ze binnen.
  2. Houd voor de telling van 4 en dan langzaam te ontspannen.
  3. Herhaal 4 keer per uur.
  4. Overweeg het doen van deze na het passeren van de urine.

U kunt de oefeningen na 3 maanden door:

  1. Wanneer je naar de pas water (als er niet een sterk gevoel om te gaan) voorbij het eerste deel van de stroom,
  2. Herhaal stap 1 en 2 hierboven - Sluit de voor-passage en tel dan tot 4 vrij

Omgaan met incontinentie bij vrouwen. Urge-incontinentie en het omgaan met het.
Omgaan met incontinentie bij vrouwen. Urge-incontinentie en het omgaan met het.

Om het succes van de oefeningen te testen, proberen te springen op en neer voorzichtig wanneer de blaas bijna vol is (zoals hierboven). Als er geen lekkage de oefeningen succesvol zijn geweest, anders blijven voor nog eens 3 maanden.


Vrouwen met incontinentie vaak aan dat hun probleem over is gekomen als gevolg van de bevalling en veroudering en gewoon accepteren. Misschien als je je zorgen dat u zal worden geprikt en gepord dit kan je er af om hulp. Het lijkt erop dat minder dan 9% van hun artsen te zien over en dan pas na vele jaren. Een kwart uitgesteld krijgen van hulp voor meer dan 5 jaar.

U dient zich ervan bewust dat je kunt vragen om een ​​vrouwelijke arts te kijken of er een in je medisch centrum. Nieuwe behandelingen betekenen dat je niet alleen hoeft te lijden in stilte en terwijl niemand ontkennen dat het gênant is, kan uw arts is een getrainde professional en heeft zeker gehoord erger.

Zoals een vrouw stelde: "Ik haat dit probleem voor de eenzaamheid die het brengt. Leven is te kort niet om hulp te krijgen en om het meeste uit van het leven."