E2h

Hoe kan ik carpaal tunnel syndroom te voorkomen

Carpaal tunnel syndroom (CTS) is een fysieke aandoening die de mediane zenuw, die de beweging van de handen en vingers controleert beïnvloedt. Door repeterende bewegingen, wordt dit zenuwbeknelling in een tunnel in de pols (vandaar de naam). Sommige van de symptomen van CTS zijn gevoelloosheid, hand en pols pijn, verlies van gevoel en / of grijpkracht, en het verlies van de fijne motoriek. Degenen die het meest gevoelig zijn voor CTS zijn mensen die regelmatig hun polsen en handen in beweging voor lange uren per keer gebruiken. Als je hebt een baan, dat maakt je meer kans op CTS, hier zijn een aantal manieren om u te helpen voorkomen dat:

Hoe kan ik carpaal tunnel syndroom te voorkomen. Verkrijg de behandeling meteen.
Hoe kan ik carpaal tunnel syndroom te voorkomen. Verkrijg de behandeling meteen.

  • Verkrijg de behandeling meteen. Als je het gevoel dat je begint te CTS te ontwikkelen, dan onmiddellijk uw arts. Dat komt omdat CTS (zoals bij vele andere soorten van kwalen) is veel gemakkelijker te behandelen wanneer het is gewoon aan het begin stadia.
  • Altijd op de hoogte van ergonomische correctheid. Tijdens het typen, zorg ervoor dat u niet te verlengen en buig uw polsen. Je armen moet op een hoek van 90 graden naar je lichaam, en je polsen moet ook parallel aan de vloer terwijl u typt. Indien nodig, kun je een steun of kussen onder uw pols om ervoor te zorgen dat het niveau met het toetsenbord. De sleutel hier is om te voorkomen dat het plaatsen van uw handen en polsen in onnatuurlijke posities, of posities die zou vereisen rekken, buigen of buigen ze voor langere tijd. Afgezien van de juiste positionering van uw handen, armen en polsen, moet je er ook voor zorgen dat uw rug is recht en dat je voeten de grond raken wanneer u aan het typen bent.
  • Gebruik minimaal geweld met je vingers. Dit richtsnoer moet worden toegepast op alle gereedschap dat u gebruikt. Tijdens het typen, in het bijzonder, moet je investeren in een toetsenbord met gevoelige toetsen, zodat je niet hoeft te veel druk uit te oefenen op uw vingertoppen. Bij het gebruik van handgereedschap zoals schroevendraaiers of penselen, vergeet niet om ze vast te houden als losjes mogelijk te maken.
  • Neem een pauze zo nu en dan. Als je het type persoon die zo in beslag genomen wordt met je werk, dat je de neiging om continu te werken uren, een timer met een alarm, zodat je zou worden herinnerd aan een paar minuten pauze elk uur dus je zou kunnen geven uw handen , vingers en je ogen rust.
  • Gebruik enkele oefeningen. Neem de tijd om een aantal eenvoudige oefeningen die zou maken uw polsen en handen gelukkiger te doen. Gewoon je polsen en armen te schudden voor een paar seconden, of strak knijp je vuist, los te laten en uitwaaieren je vingers.

Het verzorgen van jezelf te minimaliseren negatieve symptomen zou zeker afbetalen, als een gezond lichaam zou een betere kwaliteit van het werk. Voorkomen is echt beter dan een genezen, en dus zeer bewust over hoe u de positie van uw lichaam, terwijl op uw werkstation, en je lichaam zal u zeker dankbaar voor zijn!