E2h

Hoe kan iemand met een astma - aanval te helpen

Stel je dit scenario

Stel je voor dit scenario. U bent op uw werkstation en plotseling uw collega, die het dichtst u, begint piepende ademhaling en het maken van irritante fluittonen. Dit gaat voor een paar minuten totdat u uiteindelijk besluit om te controleren op hem. Je ziet dat hij zijn borst grijpen en ziet eruit als hij heeft moeite met ademhalen. Dan komt het aan u! Uw collega is het hebben van een astma-aanval! Wat ga je doen?

Hoe kan iemand met een astma - aanval te helpen. Stel je dit scenario.
Hoe kan iemand met een astma - aanval te helpen. Stel je dit scenario.

Astma-aanvallen op de werkplek kan worden veroorzaakt door veel factoren, met inbegrip van stof en chemische stoffen uit prikkelende luchtverfrissers en parfums. Hier is wat je moet doen in geval van een co-werknemer astma wordt veroorzaakt door een van deze:

1. Houd kalm en beheerst. Zoals in elke medische noodsituatie, moet u kalm te blijven, om de patiënt te helpen. U zult alleen stress jezelf als je in paniek raakt en je zou niet in staat zijn om iets te doen aan uw collega te helpen. Bovendien, als de astmatische ziet u in paniek, zijn of haar stress stijging, die de astma-aanval kan verergeren.

2. Verkrijg de patiënt in een rechte zithouding. De meeste astmapatiënten verdubbelen of leunen op iets als ze niet kunnen ademen. Door hen te helpen om te verhuizen naar een rechte zithouding, maak je het voor hen gemakkelijker om te ademen.

Met zo veel allergenen en irriterende stoffen die aanwezig zijn in een kantooromgeving.
Met zo veel allergenen en irriterende stoffen die aanwezig zijn in een kantooromgeving.

3. Stel vragen. Heb je gemerkt hoe het ambulancepersoneel op televisie en films patiënten vragen te stellen voordat ze alle pogingen? Je moet hetzelfde doen. Vraag de persoon die voor hun astma-management-kaart, die hij zou moeten hebben met hem. Dit zal u instructies geven over hoe verder te gaan met het helpen van de patiënt.

4. Vind de patiënt inhalator. Vraag de patiënt waar de inhalator is, zoekt het, en geef het aan hen. Als de patiënt het niet kunt activeren door zichzelf, doe het dan voor hen. Houd de inhalator een paar centimeter uit de buurt van de patiënt open mond en spuit het twee keer. Wacht ongeveer twee tot vijf minuten voor het geneesmiddel aan het werk. Vergeet niet dat het geneesmiddel moet eerst de longen bereiken voordat deze van kracht worden. Als er niets gebeurt, dan leveren twee sprays. Nogmaals, wacht tot de drug door te voeren. Indien het geneesmiddel effectief is, zult u merken een aanzienlijke verbetering in de ademhaling van de persoon. Als je ziet geen tekenen van verbetering, en de patiënt wordt piepende ademhaling veel erger, dan is het tijd om door te gaan naar de volgende stap.

5. Bel een ambulance. Tijdens het wachten op een ambulance, zorg ervoor om te verblijven met de patiënt en hem rustig en bewust te houden. Doe dit totdat de ambulance arriveert en de ambulance-personeel nemen hem mee naar het ziekenhuis.

Met zo veel allergenen en irriterende stoffen die aanwezig zijn in een kantooromgeving

Met zo veel allergenen en irriterende stoffen die aanwezig zijn in een kantooromgeving, te weten hoe de tekenen van een astma-aanval te herkennen en hoe je eerste hulp te geven medische hulp aan iemand die een zeer waardevol. U kunt helpen een leven redden door te reageren op een dergelijke noodsituatie medische situatie. Altijd in gedachten houden dat het beste wat je kunt doen in dergelijke situaties is kalm te blijven en het hoofd koel.