E2h

Hoe kan iemand die lijdt aan een zonnesteek rehydrateren

Hoe kun je zien als een last heeft van een zonnesteek

Hoe kun je zien als een last heeft van een zonnesteek? Hitteberoerte gebeurt wanneer het lichaam de temperatuur stijgt op een niveau waar het systeem dat lichaamswarmte reguleert niet meer functioneert. Dit blijkt uit ouderen en kinderen. Meestal een persoon ervaart een beetje van misselijkheid, duizeligheid, een rood gezicht, en soms flauwvallen. Dit is zeer ernstig en dient onmiddellijk te worden behandeld of kan het fataal zijn. Als u symptomen van een zonnesteek te zien, raak niet in paniek. Blijf kalm en in gedachten te houden de volgende dingen die je moet doen om die persoon die lijdt aan een zonnesteek te hydrateren.

Hoe kan iemand die lijdt aan een zonnesteek rehydrateren. Dingen die je nodig hebt.
Hoe kan iemand die lijdt aan een zonnesteek rehydrateren. Dingen die je nodig hebt.

  • Dingen die je nodig hebt. Voor onmiddellijke remedie, moet u op zoek naar een schaduwrijke plek of op een koele plaats bij voorkeur een kamer met airconditioning. Hou je telefoon op stand-by voor het geval u nodig hebt om 911 te bellen. U zult ook moeten koud water, ice-pack gevuld met ijs, en iets wat je kunt gebruiken als een ventilator. Als er een bad in de omgeving kan het ook nuttig zijn, maar dat is optioneel en voor noodgevallen doeleinden.
  • Bel een ambulance. Wanneer iemand met een zonnesteek, moet u bellen met de ambulance in een keer. Dit wordt reeds behandeld als een noodsituatie, en zo niet de aandacht onmiddellijk gegeven, kan leiden tot schade aan de hersenen.
  • Hou het slachtoffer koel. In afwachting van paramedici aan te komen, moet je er alles aan doen om het slachtoffer cool. Verkrijg het slachtoffer uit de hitte en situeren hem / haar in een koele plaats bewaren. Een airconditioning plek is ten zeerste aanbevolen, maar als er geen airconditioning plek in de buurt, op zoek naar een schaduwrijke plek. Houd demping natte doek op hele lichaam van het slachtoffer om het lichaam koel. Een deel van het houden van het slachtoffer is cool het verwijderen van de kleding. Dit zou helpen het slachtoffer de huid om te ademen en hopelijk zou langzaam afnemen zijn / haar temperatuur.

    Damp on koud water op het lichaam van het slachtoffer of je kan hem / haar te bedekken met natte handdoek of plaat. Een andere optie, indien nodig en als het beschikbaar is om een ​​bad te vullen met water en hem laten weken / haar daarin slechts tot nek-niveau. Gebruik ofwel een manuele of een elektrische ventilator om de windstoten een aantal koude lucht op de huid van het slachtoffer. U kunt ook een zak ijs en plaats deze onder de oksels en tussen de dijen.

  • Preventie. Om een zonnesteek te voorkomen dat nog gebeurt, moet je jezelf gehydrateerd door dinking meer water, misschien meer dan u neemt op regelmatige basis vooral tijdens de zomer. Vermijd het dragen van dikke kleding, zo veel mogelijk te dragen alleen los en pastelkleurige kleding. Donkere kleuren absorberen meer warmte dan licht gekleurde.


Vergeet niet in paniek te raken wanneer u ter plaatse iemand ervaart hitteberoerte. Het slachtoffer zou moeten uw onmiddellijke hulp als wanneer hitteberoerte stakingen, hij / zij niet meer in staat zijn om hem / haarzelf te helpen. Het slachtoffer zou voelen erg duizelig en soms zou hallucineren. Voor dit geval is het sterk aangeraden om de dokter te bellen meteen. Ook in gedachten houden om het slachtoffer gehydrateerd de hele tijd, hou hem / haar koel en in een koele plaats bewaren.