E2h

Hoe kan fasciitis plantaris te behandelen

Pijnloos wandelen is iets dat sommigen van ons voor lief nemen

Pijnloos wandelen is iets dat sommigen van ons voor lief nemen. Helaas zijn veel mensen ontwikkelen een bepaald soort hak ontsteking die bekend staat als fasciitis plantaris. Degenen die lopen een bijzonder risico zijn onder vrouwen, het overgewicht, mensen met zeer weinig boog of te veel boog van de voet, en die waarvan de voeten maken een hoop dagelijkse stress.

Veel mensen denken dat fasciitis plantaris is hetzelfde als hielspoor

Veel mensen denken dat fasciitis plantaris is hetzelfde als hielspoor, maar in werkelijkheid, botgroei kan niets te maken met uw aandoening te hebben. Plantaire fasciitis is een ontsteking van de fascia weefsel die loopt van de hiel naar de tenen. Als u last heeft van plantaire fasciitis, kunt u het gevoel ondraaglijke pijn in de hiel als je loopt. Hot of gezwollen gevoel in de hiel geven vaak aan dat u fasciitis plantaris ontwikkeld. Wreed, fasciitis plantaris openbaart zich vaak naar rechts wanneer u het gevolg zijn van uw bed in de ochtend.

Een dergelijk lafhartige aandoening verdient een goede behandeling

Hoe kan fasciitis plantaris te behandelen. Recuperatieve rek-en strekoefeningen.
Hoe kan fasciitis plantaris te behandelen. Recuperatieve rek-en strekoefeningen.

Een dergelijk lafhartige aandoening verdient een goede behandeling! Bezoek een podotherapeut voor een controle en om een ​​diagnose te krijgen. Na de diagnose, wordt u getraind in hoe om te herstellen van fasciitis plantaris en genezen uw hiel als het ware.

 1. Laat uw voet. Athletic activiteit zal moeten worden uitgesteld voor een tijdje. Zo veel als mogelijk, moet u voorkomen dragen gewicht op je voet. Uw arts zal waarschijnlijk adviseren om sommige NSAID's (niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen) nemen, zoals Advil of Tylenol, als je rust je voet.
 2. Koelelementen. Terwijl u rust uw hiel, kunt u ijs packs om het gedurende 10-15 minuten een paar keer per dag om de ontsteking te verminderen.
 3. Recuperatieve rek-en strekoefeningen. Uw arts zal u ook voorschrijven dagelijkse rek-en strekoefeningen ontworpen om uw enkel, hiel en boog te versterken om te herstellen van de fasciitis plantaris. Voer uw stukken volgens de instructies van uw arts. Veel patiënten sterk het gevoel dat deze oefeningen het meest tot hun herstel bij te dragen.

 4. Gedempte schoeisel. Terwijl u herstellen, uw arts kan ook adviseren dat u investeert in een aantal schoenen die schokabsorptie hebben versterkt in de hiel. Patiënten met fasciitis plantaris vaak enige verlichting met behulp van kussens inzetstukken en orthopedische hiel vulling.

 5. Schoenen die passen. Dit lijkt misschien een no-brainer, maar in werkelijkheid, velen van ons lopen rond met schoenen die niet goed passen. U kunt het risico lopen op het ontwikkelen fasciitis plantaris als je schoenen te klein zijn. Uw arts zal beoordelen uw schoenen om te bepalen of u behoefte heeft aan een betere pasvorm om te herstellen van fasciitis plantaris.

 6. Meer agressieve behandeling opties. Door een combinatie van rust, specifieke rek-en strekoefeningen en kussens schoeisel, de meeste patiënten met fasciitis plantaris tonen een sterke verbetering na slechts een paar maanden. Maar soms is de toestand blijft bestaan ​​onverminderd voort. In die gevallen zullen artsen verplaatsen naar de meer agressieve behandeling fase ... en niets zegt "agressieve" vrij als steroïden, toch?

  Pijnloos wandelen is iets dat sommigen van ons voor lief nemen. Meer agressieve behandeling opties.
  Pijnloos wandelen is iets dat sommigen van ons voor lief nemen. Meer agressieve behandeling opties.

  • Steroïden. Voor fasciitis plantaris patiënten van wie de toestand niet noemenswaardig verbeteren na een aantal maanden, kunnen de artsen een injectie met corticosteroïden rechtstreeks beheer in de aangetaste hiel.
  • Werpt. Als de plantaire fasciitis is veerkrachtig, vaak patiënten uiteindelijk het dragen van een cast voor het betere deel van een maand. Een andere optie is het dragen van een nachtspalk, terwijl in bed.
  • Chirurgie is een dokter laatste optie bij de behandeling van fasciitis plantaris. Hoewel het wordt enkel beschouwd als een laatste redmiddel, een operatie heeft een sterke kans op succes bij de behandeling van fasciitis plantaris.

Snel reageren op uw hiel pijn door het plannen van een afspraak met uw arts. Vroege diagnose en behandeling kan sterk verminderen van de hoeveelheid tijd die het zal je voet te nemen om te herstellen van fasciitis plantaris.