E2h

Hoe een CT - scan de ziekte van Crohn te identificeren

Computertomografie of CT scan, is het proces waarbij data door het gebruik van meerdere x-ray beelden en om te zetten in beelden op het scherm. Conventionele röntgenfoto's niet kan onthullen zachte weefsels van het lichaam, terwijl een CT-scan kan dezelfde procedure te doen met ongeveer 100 keer helderder.

De ziekte van Crohn is een ontsteking van het gehele spijsverteringskanaal maar voor bij de lagere darmen. De symptomen zijn vergelijkbaar met andere gastro-intestinale stoornissen dus meestal de ziekte krijgt niet de juiste behandeling. Met CT-scan, kan de ziekte van Crohn eerder worden gediagnosticeerd en met de juiste behandeling. Artsen kunnen opdrachten geven voor een volledig lichaam scan van de patiënt aan de kleinste deel van zijn lichaam en met name het deel dat wordt klaagde zien.

  1. Om een ​​CT-scan te krijgen voor de ziekte van Crohn, de patiënt moet volgen een protocol, dat is, het bespreken met zijn arts of een CT-scan nodig is.
  2. Laat uw arts bepalen of u een niet-overeenkomst of het contrast CT-scan ondergaan. In contrast CT scan wordt een kleurstof geïnjecteerd om de patiënt te helpen de scanner tonen duidelijk je buikorganen. Patiënten met hart kwaal wordt afgeraden te worden geïnjecteerd door een kleurstof.
  3. Volg de raad van uw arts te onthouden van vloeistoffen en voedsel, indien nodig. De ziekte van Crohn moet worden onderzocht van de darm processen, zodat de arts kan u adviseren om een ​​vasten voor een bepaald aantal uren voordat het examen plaatsvindt.
  4. Ziekte van Crohn met een CT-scan is zeer duur. Praat met uw verzekeringsmaatschappij, en het krijgen van haar pre-autorisatie zou de moeilijkheid van het betalen van de kosten die in de procedure te verlichten.
  5. Tijdens de procedure, weg te nemen alle metalen voorwerpen, zoals kleding met metalen knopen of ritsen, Jewelries en een metalen ornament in het lichaam, omdat ze de helderheid van de beelden belemmeren.
  6. Gebruik het ziekenhuis toga en volg alle aanwijzingen van het medisch personeel.
  7. Liggen en blijven heel stil boven de beweegbare tafel, die worden opgenomen in de machine CT of MRI machine.
  8. Luister naar de instructies van de technicus op de intercom. Voor dertig tot negentig minuten moet je blijven geïmmobiliseerd om een ​​optimale foto's te nemen zoals bedoeld.
  9. Na de procedure, wacht op de radioloog om te zeggen als alle foto's zijn gemaakt in orde is. Als foto's zijn niet duidelijk aan de radioloog, zal de patiënt moeten de procedure te herhalen.
  10. De arts zal u vertellen over het resultaat van de CT-scan, het zal een dag duren voordat je het weet.

Een CT-scan wordt beschouwd als de beste diagnostisch hulpmiddel voor artsen om zeker te zijn van de ziekte van een patiënt. Voor een patiënt, de scan is vrij duur afgezien van het straling die een negatief effect op het lichaam heeft uitzendt, maar voor artsen is het de meest geavanceerde tool die vandaag bestaat. Verzekeraars voor de meeste patiënten betalen een deel van de kosten.

Hoe een CT - scan de ziekte van crohn te identificeren. Laat uw arts bepalen of u een niet-overeenkomst of het contrast ct-scan ondergaan.
Hoe een CT - scan de ziekte van crohn te identificeren. Laat uw arts bepalen of u een niet-overeenkomst of het contrast ct-scan ondergaan.

Een CT-scan om te testen voor de ziekte van Crohn is zo eenvoudig volgens de instructies zoals hierboven aangegeven. Het belangrijkste is de opdracht van de arts om een ​​nauwkeurige diagnose van uw ziekte te hebben. Uw vermoedelijke ziekte van Crohn kunnen enkele ernstige abdominale ziekte die moet worden gediagnosticeerd door een CT scan worden.