E2h

Hoe de zorg voor verstuikingen en verrekkingen

Een verstuiking verschilt van een stam maar hun zorg en revalidatie is hetzelfde. Een verstuiking is een stuk van een of meer ligamenten. Het kan het gevolg zijn van een klap op je gewrichten te forceren te vervangen. Je kunt nauwelijks doet uw activiteiten met de ernstige pijn die je ervaart. Een verstuiking zwelt meestal op als pijnlijke knobbels op je lichaam. Een stam, daarentegen, is een letsel aan een spier of pees. Ongeacht of u verwonden van een ligament of een spier, deze voorwaarden hebben een gemeenschappelijke scherpe pijn. Zorg voor uw verstuiking of stam neemt slechts vier eenvoudige stappen de meeste mensen nog kennen uit de afkorting RIJST:

Hoe de zorg voor verstuikingen en verrekkingen. Laat de zwelling verdwijnen duurt dagen of weken.
Hoe de zorg voor verstuikingen en verrekkingen. Laat de zwelling verdwijnen duurt dagen of weken.
  • Rest. Houd uw verstuiking of stam rustte. Vermijd bewegen en het gebruik van uw gewonde lichaamsdeel. Het verplaatsen van uw schade zal belemmeren het genezingsproces. Als je een verstuiking aan uw onderlichaam, zoals je enkel, been, knie of heup gewricht - hou het stil! Gebruik een mini spalk om uw verstuiking te houden van bewegen of u kunt vast wikkel het met grote gaas en niet verplaatsen als het niet nodig is.
  • Ijs het. De koude temperatuur is bekend dat ontstoken spieren helpen te laten verdwijnen. Doe wat ijs in een ijs pad en breng het op je verstuiking of stam. Zorg ervoor dat je niet 15 tot 20 minuten van de koude toepassing hoger zijn dan of je misschien last van dof gevoel en bevriezing. U kunt vul uw bad of een emmer met water en ijs en genieten van uw geblesseerde voet in het voor 15 minuten. Onderdompelen in koud water zal ontspannen je andere spieren ook.
  • Comprimeer het! Comprimeren uw verstuiking en de spanning is bewezen dat ze helpen zwelling snel te verminderen. Niet alleen werkt het in het genezen van de ontsteking, het zou de schade zijn plaats te houden ook. Gebruik elastische bandages, lucht afgietsels en spalken. voor het comprimeren van uw verstuiking en spanning. U kunt de voorziening in een apotheek of een medische leverancier.
  • Echter niet wikkel je blessure niet te strak aan, zodat er geen uw doorbloeding te verstoren. Vraag uw arts hoe strak je compressie zou moeten zijn. Het is raadzaam om deskundig advies als u niet wilt dat uw nagels en vingers te draaien blauw!
  • Elevate het. Verhogen van je verstuikte of gespannen lichaamsdeel laat het bloed uit je onderlichaam gelijkmatig stromen door je lichaam en vermindert de vorming van bloedstolsels. Als je zit, til je je been op een andere stoel voor je en houd het verheven zo veel als je kon. Als je ligt, stapelen stevige kussens onder je voet om het te verheffen.

Laat de zwelling verdwijnen duurt dagen of weken

Laat de zwelling verdwijnen duurt dagen of weken, afhankelijk van hoe ernstig uw verstuiking of stam is. Nadat je spieren stoppen met zwelling en normaliseren, zal uw arts u adviseren om revalidatie therapie moeten krijgen uw gewrichten werken weer normaal. Denk er altijd aan elke oefening uw fysiotherapeut zal je leren volgen. Uw herstel zal meer afhangen hoe nauwgezet je bent in het gehoorzamen van uw arts op.