E2h

Hoe de zorg voor een verrekte spier

Als je in de sport

Als je in de sport, heb je waarschijnlijk blootgesteld jezelf een hoop blessure risico's. Samen met de gemeenschappelijke verstuiking en andere pijntjes en pijnen, de gebruikelijke letsel is het verrekte spier. Spieren bestaan ​​uit vezels die lopen over de lengte van twee punten. Ze zijn meestal verankerd belangrijke uitsteeksels op botten en ze de bewegingen van het lichaam mogelijk.

Hoe de zorg voor een verrekte spier. Breng een koud kompres op de spier om de zwelling te houden.
Hoe de zorg voor een verrekte spier. Breng een koud kompres op de spier om de zwelling te houden.

Wanneer de spier overdreven wordt uitgerekt voorbij haar grenzen, kan dit leiden tot ongemak aan u. Dit kan zeer pijnlijk zijn en kan leiden tot symptomen zoals ontsteking, myalgie (of spierpijn) en warmte in het getroffen gebied.

Het verzorgen van een verrekte spier is iets dat moet algemeen bekend zijn voor alle sporters, of u nu een weekend krijger of een professional. Hier zijn de stappen die je moet doen om te zorgen voor een verrekte spier:

  1. Als je het gevoel dat je hebt getrokken een spier, moet u onmiddellijk stoppen met spelen en excuseer jezelf uit het spel. Je zou niet weten wat de omvang van de schade zeker dus het is beter om het zekere voor het onzekere.
  2. Breng een koud kompres op de spier om de zwelling te houden. Ontsteking is een normale lichamelijke reactie op letsel, maar het kan u te houden van bewegen gemakkelijk van de ene plaats naar de andere. Het aanbrengen van een koud kompres kan kopen u tijd.
  3. Neem een ​​niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals ibuprofen, mefenaminezuur of naproxen. Deze drie pillen kan de zwelling beneden en tegelijkertijd bieden verlichting van de pijn.
  4. Rest. Niets maakt echt een spierblessure genezen sneller dan goede ouderwetse bedrust. Wanneer rusten, kunt u het gewonde lichaamsdeel verheffen boven je hart om de zwelling te verminderen. Dit vermindert ook de hoeveelheid lymfe naar de zijn en voorkomt dat zich ophoopt.
  5. Als de pijn verergert en de schade lijkt niet te verbeteren na een week, kan het nodig zijn om een ​​arts te bezoeken. Een orthopedisch chirurg is de professionele die het best is uitgerust om te gaan met dit soort problemen.
  6. Om een ​​verrekte spier te voorkomen, moet u altijd het nodige doen rekoefeningen voorafgaand aan de wedstrijd. Warming-up en stretching maakt de spieren meer rekbaar en dit roept ook de temperatuur van de spieren waardoor ze minder kans om te worden geschokt door de lichamelijke activiteit.
  7. Probeer niet om terug te haasten om het spel of in de uitoefening van bij het herstellen van een blessure. Het zou moeilijker om terug te stuiteren van een verergerd letsel of een gescheurde spier als je niet wachten tot de spier te genezen.

Het hebben van een verrekte spier kan een pijnlijke en frustrerende beproeving zijn voor iemand die wil om het zweet uit op de tennisbaan of rond het spoor lopen, maar het zal nog moeilijker voor je zijn als je niet rust de schade. Spieren kunnen herstellen zichzelf, maar alleen als je hen in staat stellen de tijd en de omstandigheden om zich te knappen. Wees geduldig en je zal terug in de sportschool in een mum van tijd.