E2h

Hoe de zorg voor een knie verstuiking of gescheurd ligament

Niet alleen sporters of mensen in de sport moet worden bezorgd over het verzorgen van een knie verstuiking of gescheurd ligament. Dit kan iedereen overkomen op elk moment en overal. Erger nog, misschien een verkeerde beweging wanneer u een knie verstuiking of gescheurde ligament moeten leiden tot ernstige verwondingen. Weten hoe goed zorg te dragen voor een gescheurde ligament of knie verstuiking kan een groot verschil maken tussen genezen en het maken van dingen erger.

Meer over Verwondingen

Uw knieën kunnen lijden vier van de meest voorkomende verwondingen-overmatig gebruik

Uw knieën kunnen lijden vier van de meest voorkomende verwondingen-overmatig gebruik, kraakbeenschade, stam, en verstuiking. Knie verstuiking gebeurt wanneer de ligamenten overbelast als gevolg van het trekken of draaien. Wanneer dit gebeurt, kan het ligament worden gescheurd of gescheurd.

Je zult weten als je last knieblessure als uw knie is instabiel

Hoe de zorg voor een knie verstuiking of gescheurd ligament. Uw knieën kunnen lijden vier van de meest voorkomende verwondingen-overmatig gebruik.
Hoe de zorg voor een knie verstuiking of gescheurd ligament. Uw knieën kunnen lijden vier van de meest voorkomende verwondingen-overmatig gebruik.

Je zult weten als je last knieblessure als uw knie is instabiel, zwelling, en pijnlijk. Je zou ook het gevoel een klikkend of popping gevoel bij het letsel gebeurd. Sommigen zouden zelfs hebben gehoord dat snapping of knallend geluid.

Juiste Self-Care voor knie Verstuiking of gescheurde gewrichtsbanden

U hoeft alleen PRIJS om je knie verstuiking en gescheurd ligament te beheren. PRICE staat voor:

P - Bescherming. Laat verder letsel of schade aan uw knie of ligament niet toe door deze te beschermen.

R - Rest

R - Rest. De gewonde knie moet in rust voor de eerste drie dagen. Buig of dwingen je knie te bewegen. De rusttijd is nodig om terug te brengen de kracht van je knieën. Na die periode, bent u vrij om een ​​nieuwe, maar soft knee beweging te introduceren. Dit moet genoeg zijn voor een veilige en effectieve knie praktijk.

I - Ice. Bedek ijs of bevroren erwten met handdoek en leg dat op de blauwe plekken of zwelling knie. Nooit direct zet het ijs of bevroren ding op de huid, omdat dit kan leiden tot huidbeschadigingen.

C - Comprimeer

C - Comprimeren. Breng compressie voor het kniegewricht door er een verband omheen. Dit zal de geblesseerde knie en helpen verminderen zwelling.

E - Elevate. De gewonde knie zou worden verheven boven het niveau van uw hart met behulp van een ondersteuning zoals lange doek wrap.

Je zult weten als je last knieblessure als uw knie is instabiel. R - rest.
Je zult weten als je last knieblessure als uw knie is instabiel. R - rest.

Terwijl je de prijs, moet u ook voorkomen dat het doen van de HARM. Deze zijn:

H - Warmte

H - Heat. Verwijderd houden van warmte zo veel mogelijk, zelfs warm bad. Dit maakt de geblesseerde knie voelt erger.

A - Alcohol. Het drinken van elke alcoholhoudende drank kan verhogen zwelling en bloeden in de geblesseerde knie.

R - Running. Forceer nooit uw voeten te lopen of alle soorten van lichamelijke oefening te doen, tenzij met goed uw arts.

M - Massage. Nooit massage van de geblesseerde knie, want dit kan bloeden of zwelling aan te moedigen.

Andere manieren om

Het is nog steeds beter dat een professionele uitstraling na het letsel en de benodigde acties te initiëren. U wordt geadviseerd om geneesmiddelen zoals pijnstillers of iets dat zwelling en ontsteking vermindert nemen. Fysiotherapie kan nodig zijn bij ernstige knieblessures. In sommige gevallen zelfs chirurgie nodig om de knieblessure corrigeren.

Herinneren

Vergeet niet, het is altijd beter om een ​​knieblessure te voorkomen dan te proberen om te zorgen voor het. Regelmatig te bewegen helpt voorkomen dat de knie verstuiking, omdat uw spieren sterker worden aan de knie gewrichten te ondersteunen. Opwarmen gedurende ten minste vijf minuten behulpzaam. Dit verhoogt de bloedtoevoer naar de kniespieren, waardoor de kans op schade ondervindt.