E2h

Hoe de zorg voor een colostoma

Patiënten die nodig hebben om hun darmen te legen

Patiënten die nodig hebben om hun darmen te legen, maar kan niet te wijten aan een aantal redenen nodig colostoma. Degenen die hebben tijd nodig om te laten hun dikke darm te genezen van operaties ook profiteren van colostomie. Voor degenen die onbekend zijn met de term, colostoma is een incisie in de dikke darm om het te verlichten van interne afval. Colostoma wordt gecreëerd door een opening in de buik. De dikke darm wordt gebracht, gestikt om de huid en een vervanger anus wordt gemaakt. Een zak is bevestigd aan het einde van de vervangende anus en verzamelt het afval.

Degenen die hebben ondergaan colostoma worden gegeven door colostoma verplegend personeel over hoe de zorg voor colostomie. Echter, er zijn anderen die hebben geen idee hoe. Lees verder en ontdek hoe je een alledaags leven met een colostoma en geef het een goede verzorging.

Hoe de zorg voor een colostoma. Vaak te reinigen het zakje.
Hoe de zorg voor een colostoma. Vaak te reinigen het zakje.

  • Vaak te reinigen het zakje. Wacht niet tot deze vol is of anders zal er een lek zijn, omdat de inhoud zal druk uit te oefenen op de afdichting. Slechtste, het zakje zou kunnen worden losgemaakt, morsen de inhoud all over the place. Zo veel mogelijk, giet de inhoud als de zak is een derde of de helft vol. Voordat u deze leegmaakt in het toilet, om plaats wc-papier in de kom het verminderen van de splatter. Til het zakje en gebruik maakt van een klem, verwijder deze dan. Vouw het einde van de zak naar buiten om te voorkomen dat vuil. Knijp het zakje om de inhoud vrij te geven in de toiletpot. Veeg het gevouwen eind van de zak met weefsel of u kunt een vochtig papieren doekje gebruiken. Als u wilt kunt u wassen maar het is niet een vereiste, zolang je kunt handhaven van de netheid van de zak. Nu vouw de uiteinde van het zakje en plaats de klem. Of gewoon sluiten op basis van de aanwijzingen van de arts.
  • Wijzig uw zak, zoals vereist. Er zijn verschillende soorten zakken en de wijze van het veranderen van de zak hangt af van het type dat u gebruikt. Na het beëindigen van de inhoud van een open zakje, verwijdert u deze door te drukken op uw huid een eigenhandig om het te scheiden van de lijm huidbarrière. Dan met je andere hand, trek de zak uit de opening in de buik. Reinig de omliggende huid met warm water en zeep. Zich te onthouden van het gebruik van geparfumeerde zeep of die met olie. Droog het gebied. De nieuwe zak moet een achtste inch groter dan de opening. Als de omliggende huid geïrriteerd is, onmiddellijk behandelen. Nu zorg ervoor dat je centreert de nieuwe zak over de opening en duw hem voorzichtig maar stevig tot de droge huid voor dertig seconden. Dit is genoeg tijd voor de lijm huidbarrière om zich te vestigen. Als het zakje is herbruikbaar, vraag dan uw arts hoe het te reinigen. Als het besteedbaar, de oude zak en breng vervolgens in een plastic zak weggooien.
  • Bescherm de omliggende huid tegen irritatie veroorzaakt door lijm barrière. Patiënten die een gevoelige, droge en vette huid kan film gebruiken. Het is geplaatst op de huid te beschermen tegen geïrriteerd door de lijm. Er zijn ook pectine gebaseerde pasta of pasta banden of ringen die gebruikt kunnen worden om de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van spijsverteringsenzymen.

U kunt nog wel de gebruikelijke dingen, zelfs al heb je stoma. Raadpleeg uw arts over, hij kan eisen dat u een stoma riem dragen om het zakje zijn plaats te houden.