E2h

Hoe de symptomen van GERD erkennen

Gastro-oesofageale reflux of GERD is een voorwaarde wanneer de onderste slokdarm sfincter of LES spontaan opent voor een periode van tijd. Het kan ook optreden wanneer de LES niet goed sluiten, waardoor de inhoud van de maag te stijgen in de slokdarm. GERD is ook bekend als zure reflux omdat meestal, zuren uit de maag ook stijgen met het voedsel. De LES is het gedeelte van de slokdarm dat functioneert als de verbinding tussen de slokdarm en de maag. Samen met het membraan, het werkt als een belemmering voor de inhoud van de maag voorkomen dat steunt in de slokdarm. Als de LES is ontspannen of in het gedrang komt, zure reflux gebeurt.

Hoe de symptomen van GERD erkennen. Brandend maagzuur.
Hoe de symptomen van GERD erkennen. Brandend maagzuur.

GERD is in feite een ziekte. Hier zijn de symptomen van deze ziekte.

  1. Brandend maagzuur. Dit is het brandende gevoel dat men voelt in de slokdarm als de voedingsmiddelen en zuren uit de maag opstaan. Hoewel de aandoening niet echt invloed op het hart, het heet als zodanig, omdat de branderig gevoel wordt gevoeld in de borst bij het hart. Dit wordt vaak gevoeld door mensen die oprisping na het nemen van een zware maaltijd. Het wordt vaak genegeerd als zijnde niet een symptoom van een ziekte, hetgeen het geval kan in sommige situaties. Echter, vaak zuurbranden betekent maar een ding, en dat is het hebben van gastro-oesofageale reflux.
  2. Weefselschade. Herhaalde reflux van zuren tot in de slokdarm kan letterlijk branden en veroorzaken weefselschade. Als GERD wordt geleverd met weefselbeschadiging, wordt gecategoriseerd als erosieve GERD of oesofagitis. Niet-ontwijkend GERD is het type dat wordt geleverd met brandend maagzuur en andere symptomen behalve weefselbeschadiging.
  3. Boeren / Boeren. Boeren is de natuurlijke reflex van onze maag te duwen lucht van binnen het en uit door de mond. Mensen die lijden aan GERD boeren niet alleen de lucht, maar ook de zuren en wat te eten deeltjes uit de maag.
  4. Pijn op de borst. Pijn kan wijzen reflux, omdat het de reden waarom de aandoening gewoonlijk genoemd "brandend maagzuur". Toch moet het mogelijk hartproblemen worden uitgesloten eerst. Pijn op de borst van GERD zou gepaard gaan met een branderig gevoel in de keel.
  5. Water Brash. Het is de bittere smaak aan de achterkant van de keel die wordt veroorzaakt door het terugvloeien van de zuren uit de maag naar de slokdarm. Water onbezonnen kan ook leiden tot een zure smaak in de keel en een slechte adem.
  6. Dysfagie. Het is het gevoel dat voedsel zit vast in de slokdarm. Het kan in feite voedsel dat wordt vast na een zure reflux aanval. Dit kan ook worden geassocieerd met het type GERD waarbij maagzuur niet gevoeld.
  7. Keelpijn. Patiënten met refluxziekte kunnen last hebben van frequente keelpijn of heesheid, vooral in de ochtend als gevolg van zure reflux.

Er een kleine populatie van GERD patiënten zijn geïdentificeerd als zijnde de precancereuze aandoening die Barret slokdarm. Dit is een aandoening waarbij het normale weefsel dat moet worden langs de slokdarm wordt vervangen door abnormaal weefsel bekleding. GERD patiënten moeten een arts raadplegen om uit te sluiten van deze aandoening.