E2h

Hoe de oorzaken van prostaatkanker te begrijpen

Prostaatkanker is een van de meer voorkomende kankers die een groot aantal mannen per jaar treffen. De ziekte wordt gekenmerkt door de groei van een tumor in de prostaat en indien onbehandeld de ziekte verspreiden naar andere delen van het menselijk lichaam. In vergelijking met andere vormen van kanker, echter prostaatkanker niet te versnellen zo snel, en een groot aantal gevallen die onbehandeld kan onopgemerkt blijven voor zo lang als een paar jaar voordat de persoon merkt eventuele opvallende veranderingen of moeilijkheden. Dit is ook een van de redenen waarom de kanker komt vaker voor bij oudere mannen. Wat zijn de oorzaken van dit type van de ziekte, die zo vaak voor bij mannen, en hoe kunnen we beter inzicht in de ziekte zelf?

Hormonen spelen een grote rol in de ontwikkeling van prostaatkanker

Hoe de oorzaken van prostaatkanker te begrijpen. Hormonen spelen een grote rol in de ontwikkeling van prostaatkanker.
Hoe de oorzaken van prostaatkanker te begrijpen. Hormonen spelen een grote rol in de ontwikkeling van prostaatkanker.

Hormonen spelen een grote rol in de ontwikkeling van prostaatkanker. Androgenen, de mannelijke hormonen uitgescheiden door het lichaam, een belangrijke rol spelen. Onderzoek heeft aangetoond dat hogere niveaus van testosteron en lagere niveaus van het vrouwelijke hormoon oestrogeen zijn indicatoren van dreigende of reeds optredende prostaatkanker. Simpel gezegd, als je hogere niveaus van testosteron, bent u op een hoger risico voor prostaatkanker. Net als bij andere vormen van kanker, de primaire boosdoeners zijn genetische mutaties die biologische make-up te veranderen op een cellulair niveau - als deze mutaties van invloed op de androgene hormonen zelf, dit kan zeer waarschijnlijk leiden tot prostaatkanker.

Artsen normaal scherm voor prostaatkanker bij een patiënt met behulp van de Prostaat Specifiek Antigeen bloedtest. De rectale examen wordt ook gebruikt door artsen om te zien of je inderdaad problemen met uw prostaat. Dit wordt gedaan om de prostaat palperen om rond voelen massa of bolletjes in.

Prostaatkanker wordt voornamelijk geassocieerd met problemen bij het plassen

Prostaatkanker wordt voornamelijk geassocieerd met problemen in urineren. In een vroeg stadium prostaatkanker zullen vertonen geen zichtbare of gemakkelijk opgemerkt problemen. Naarmate de kanker spreads, echter de kanker tasten de urethra en urinewegen, waardoor Plasproblemen. Als je moeite hebt met plassen, of als u bemerkt bloed in uw urine, kunt u een verhoogd risico op prostaatkanker. Andere symptomen zijn vaak moeten plassen, pijn of een branderig gevoel tijdens het plassen en een onderbroken urinestroom. Later, wanneer de ziekte zich heeft verspreid, kunt u beginnen met pijn in het bekkengebied, je onderrug en heupen te voelen.

Mannen die lijden aan prostaatkanker meestal vallen tussen de 40 en 50 jaar oud. Er zijn dieet, milieu-en genetische factoren die de kanker beïnvloeden ook, maar mannen die de ziekte vallen hebben in deze leeftijdscategorie te wijten aan de trage groei van de kanker zelf. Vaak mannen gediagnosticeerd met prostaatkanker sterven van iets anders, ten opzichte van hun leeftijd op het moment. Erfelijkheid en genetische make-up ook diepgaande gevolgen hebben voor het al dan niet zou je een verhoogd risico op prostaatkanker. Als je een familielid die is gediagnosticeerd met prostaatkanker, bent u op een hoger risico voor de ziekte dan iemand die geen familiegeschiedenis van prostaatkanker.