E2h

Hoe de oorzaken van prostaatkanker te begrijpen

Van alle kanker ziekten, is prostaatkanker bekend dat de derde meest voorkomende doodsoorzaak voor mannen van alle leeftijden zijn. En voor gezinnen die zijn getroffen door deze ziekte, is het belangrijk om informatie te krijgen en de oorzaken van prostaatkanker te begrijpen om beter te begrijpen hoe groter scenario van de ziekte.

Prostaatkanker, worden geclassificeerd afhankelijk van tumorgrootte

Prostaatkankers zijn ingedeeld, afhankelijk van grootte van de tumor. Identificeren van de locatie en ernst van de kanker, genaamd staging, kan de arts bepalen welke behandeling het beste is voor de patiënt. Als oorzaken, is er geen specifieke oorzaak en voor prostaatkanker . Er zijn echter studies laten zien wat deze gemeenschappelijke elementen zijn bij patiënten, en dit zijn de volgende:

  • Testosteron. Dit mannelijk hormoon is verantwoordelijk voor de groei van normaal prostaatweefsel, zodat onderzoekers schrijven dit hormoon te zijn degene die verantwoordelijk is voor de groei van prostaatkankercellen. Door de testikels, enkele studies over prostaatkanker behandelingen proberen de productie en afgifte van testosteron verminderen om te zien of dit ook de groei van de prostaat kankercellen.
  • Leeftijd. Als het lichaam zwakker in tijd en systemen verslechteren, de mogelijkheid van prostaatkanker verhoogt overeenkomt met de leeftijd van de persoon. Mannen jonger dan 40 jaar oud zijn gedacht te worden tegen een lagere risico. Mannen van deze leeftijd in zijn een hoger risico, en sterfte voor deze ziekte stijgt bij mannen ouder dan 75 jaar. Sommige studies suggereren dat naar schatting 50% - 80% van de mannen boven de 80 jaar kan prostaatkanker hebben.
  • Erfelijkheid en genetica. Als iemands vader of een broer of zus heeft prostaatkanker, ze zijn op een groter risico. De familiegeschiedenis kan heel goed aangeven of iemand anders in de familie kan de ziekte hebben. Ook zijn Afrikaanse Europese mannen gezegd dat ze op een hoger risico op het krijgen van prostaatkanker. Wetenschappers bestuderen de erfelijke prostaatkanker Genes 1 en 2 (HPC1, HPC2) en HPCX, waarvan ze zeggen dat bijdragen aan het doorgeven van prostaatkanker genen van het ene familielid naar het andere. Sommige studies suggereren dat erfelijkheid een rol speelt alleen in andere vormen van kanker en prostaatkanker niet, maar deze theorie nog worden geëvalueerd door medische onderzoekers in de komende jaren.
  • Voeding en leefstijl. Studies suggereren dat het consumeren van te veel dierlijke vetten (rijk aan verzadigd vet) kan het risico verhogen op het ontwikkelen van prostaatkanker. Het roken van sigaretten is ook de schuld als een bijdrage aan prostaatkanker. Beroepsrisico's zoals die werken met chemische stoffen zijn ook gezegd dat ze een groter risico. Anderzijds, die blijken te gezond en vrij van prostaatkanker die consumeren meer fruit en groenten in hun dieet (tomaten in het bijzonder wordt gezegd dat het risico om deze ziekte verminderen).

Hoe de oorzaken van prostaatkanker te begrijpen. Erfelijkheid en genetica.
Hoe de oorzaken van prostaatkanker te begrijpen. Erfelijkheid en genetica.

Net zoals er andere vormen van kanker (alvleesklierkanker, nierkanker, of eierstokkanker), prostaat chemotherapie en prostaatoperatie zijn algemeen beschikbaar voor de behandeling van prostaatkanker. Radiotherapie is ook een optie in hoe te behandelen voor prostaatkanker (op de analyse van uw arts natuurlijk).