E2h

Hoe de hersenen bevriezen genezen

Heb je ooit speelde het spel waar je probeert om een ​​ijzige drank (zoals een slurpee / slushie of een extreem koude drank) af zo snel mogelijk? Terwijl je probeert te trekken uit deze onbezonnen daad, heb je waarschijnlijk bezweken aan een ernstige pijn in je hoofd, die voor ongeveer 10 tot 20 seconden duurde voordat spontaan verdwijnen, zodat u in de normale toestand was je voor het drinken van de Slurpee. Dit is een fenomeen dat de medische gemeenschap noemt sphenopalatine ganglineuralgia, die meer algemeen bekend als de gevreesde "brein" vastgesteld. Dit is een echte ziekte, die is opgenomen in de International Classification of Headache Disorders en de Internationale Statistische Classificatie van Ziekten en met Gezondheid verband houdende Problemen, waar het wordt beschreven als "Hoofdpijn door inslikken of inademen van een koude stimulus."

Hoe de hersenen bevriezen genezen. Brain freeze is meestal tijdelijk en verdwijnt spontaan.
Hoe de hersenen bevriezen genezen. Brain freeze is meestal tijdelijk en verdwijnt spontaan.

  • Dit fenomeen van de hersenen bevriezen ontleent zich van de snelle afkoeling en daarna opwarmen van de sinussen 'haarvaten. De extreme koude van de ingenomen stof vasoconstrictie (vast of vernauwen van de bloedvaten) in reactie op de stof.
  • Nadat de stof is ingeslikt, de stimulus waardoor de vasoconstrictie is verdwenen, waardoor een reflex verwijding van de bloedvaten. De reflex vasodilatatie, die een rebound-fenomeen, is meestal groter dan de initiële dilatatie.
  • Dit wordt waargenomen door de nociceptoren (zenuwuiteinden voor pijn) die in de buurt zijn gevestigd, en stuurt efferente impulsen naar de hersenen door middel van de vijfde hersenzenuw (nervus) zenuw. De nervus trigeminus levert ook het voorhoofd, en de hersenen raakt in de war, het interpreteren van de signalen van de sinussen als afkomstig van het hoofd - een fenomeen dat bekend staat als bedoeld pijn.
  • Brain freeze is meestal tijdelijk en verdwijnt spontaan. Je kunt gewoon kiezen om te wachten op de pijn te laten verdwijnen, maar het kan worden ondraaglijk. De stimulatie van de zenuwuiteinden zal uiteindelijk overgaan als de temperatuur en vasodilatatie van uw sinus bloedvaten terug naar de basislijn, dus als je een hoge tolerantie voor pijn hebben, zal de tijd uiteindelijk genezen van de bevriezing.
  • Als je niet kan veroorloven om te wachten, kunt u de normalisering van de temperatuur te bevorderen door nippen warme tot lauw drinken. Probeer niet om de bevriezing te keren door het drinken van een warme drank. U zult alleen verbrandt je tong en dit zal niet, op enigerlei wijze, u helpen "smelt" je hersenen bevriezen. Drink zoveel als je kunt en probeer het te houden tegen het dak van uw mond. U wilt dat de warmte aan vasodilatatie te bevorderen en het tegengaan van de vasoconstrictieve effecten van de hersenen bevriezen.
  • Als u geen drankjes op stand-by, maar stevig vast te houden je tong tegen het dak van uw mond. De natuurlijke warmte van je tong zou genoeg moeten zijn om het gebied weer opwarmen tot normale temperaturen.
  • U kunt ook proberen om "gek" van de hersenen door het masseren van het gebied dat de hersenen bevriezen lijdt. Door het verstrekken van tactiele stimulatie op het getroffen gebied, kunt u een of andere manier overschrijven de pijn signalen worden doorgegeven aan de hersenen.


De beste manier om bevriezing hersenen genezing niet te te hebben

De beste manier om bevriezing hersenen genezing niet te te hebben. Bij het drinken van extreem koude dranken, is het beste voor u om steeds drinken. Het lichaam ziet zowel de extreme hitte en kou als pijnlijk, dus het vermijden van deze prikkels bespaart u veel pijn.