E2h

Hoe de gezondheid voordelen van groene gerst te begrijpen

Als groene gerst klinkt als iets wat je alleen zou een hamster of cavia voeden, denk opnieuw. Als een van de vele stoffen die traditioneel in de Aziatische keuken, maar nu in opkomst in een grotere mondiale consumptie, groene gerst heeft vele vitale voedingsstoffen en vind je jezelf te vullen met het snel.

  1. Wat is groene gerst? Voor de niet-ingewijden, groene gerst als aanvulling kunnen worden genomen in pil, poeder of vloeibare vorm. U kunt ook zien aangeduid als gerst gras. Alle groene gerst supplementen, ongeacht de vorm, zijn afgeleid van de bladeren van jonge gerstplanten. Wees op uw hoede van de toegevoegde en onnodige ingrediënten die kunnen ongewenst zijn in het sap vorm (zoals suiker).
  2. Vitaminen. Green gerst is een goede bron van B-vitaminen, vitamine C en vitamine E. Deze plant kan u voorzien van meer vitamine C dan sinaasappelsap. Bovendien, groene gerst bevat meer bètacaroteen dan wortelen, en de beta-caroteen is makkelijker voor het lichaam te gebruiken.
  3. . Antioxidanten Groene gerst bevat een bijzondere vorm van vitamine E - alfa-tocoferol succinaat - waarvan de antioxidant kwaliteiten zijn uitgebreid gedocumenteerd. Niet alleen, maar groene gerst is de beste plantaardige bron van het enzym superoxide dismutase, een van de belangrijkste antioxidanten voor de gezondheid van cellen die zijn blootgesteld aan zuurstof.
  4. Eiwitten en aminozuren. Voor wie op zoek naar een gezond niveau van eiwit te behouden zonder te vertrouwen op vlees, ongeveer 40% van de massa van groene gerst is eiwit. Het assortiment van aminozuren in groene gerst is heerlijk groot.
  5. . Mineraalrijke Niet alleen is groene gerst een uitstekende bron van eiwitten, maar het heeft meer calcium dan melk - ongeveer tien keer meer! Calcium is niet de enige minerale verkrijgbaar in groen gerst, hoewel, in feite, groene gerst is een ware goudmijn van mineralen, met kalium , mangaan, zink en een bijzonder hoge hoeveelheid ijzer (zelfs meer dan spinazie, die beroemd is om haar ijzergehalte).
  6. Bron van vezels. Groene gerst bevat de vezel een-glucaan. Onderzoekers bestuderen de mogelijkheid dat een-glucaan, meer vertrouwd in haverzemelen, kan het cholesterolgehalte te verlagen.
  7. Chlorofyl? Sommigen hebben toegeschreven chlorofyl (verantwoordelijk voor het groene pigment in planten, zoals groene gerst) met een antioxiderende werking, of de mogelijkheid om een slechte adem te genezen of zelfs de bestrijding van de symptomen van fibromyalgie. Er is echter weinig bewijs om deze beweringen bevestigen.

Hoe de gezondheid voordelen van groene gerst te begrijpen. Eiwitten en aminozuren.
Hoe de gezondheid voordelen van groene gerst te begrijpen. Eiwitten en aminozuren.

Groene gerst is ongetwijfeld goed voor je, als groente, het is een grote bron van vitaminen, mineralen en anti-oxidanten, en zou een verstandige aanvulling op uw dieet. In plaats van het naderen van groene gerst als een wondermiddel of exotische wonder stof, moeten we het op prijs stellen als een goede, gezonde voeding.