E2h

Hoe de effecten van de bloedvaten breken begrijpen

Bloedvaten van de bloedsomloop

Bloedvaten van de bloedsomloop, die bestaat uit de slagaders, haarvaten, kleine slagaders, venulen en aderen. Zij zijn de kanalen voor transport bloed dat het bloed overbrengen van het hart naar alle cellen in het menselijk lichaam. Wanneer de bloedvaten breken, scheuren of krijgen gesneden, zal het bloed lekken en kan rond of rechtstreeks in organen als interne bloedingen of interne bloedingen. Het bloed kan tevens stromen van het lichaam en dat heet uitwendige bloeding of bloeding. Evenzo kan gebroken bloedvaten doorkruisen verkeer, wanneer een bloedstolsel optreedt. Wanneer bloedplaatjes kleverig en samenklonteren naar een massa te vormen op de plaats van de beschadiging, de bloedstroom stopt. Zodra de bloedsomloop wordt gehinderd, kan veel kritische omstandigheden ontstaan ​​in het lichaam.

Hoe de effecten van de bloedvaten breken begrijpen. Bloedvaten van de bloedsomloop.
Hoe de effecten van de bloedvaten breken begrijpen. Bloedvaten van de bloedsomloop.

Omdat het bloed belast de zuurstof door het lichaam, de toevoer van zuurstof aan weefsels, voorzien van voedingsstoffen zoals glucose, aminozuren en vetzuren opgelost in bloed belemmerd, waardoor de cellen sterven. Hydraulische functies, regulering van de lichaamstemperatuur, de regulering van het lichaam pH, het lichaam zelf-reparatie-mechanismen, immunologische functies, verwijdering van afvalstoffen zoals ureum, melkzuur en kooldioxide, en de detectie van vreemde materialen door antilichamen zullen allemaal defect. Bloedstolling of bloed breken kan leiden tot ernstige of levensbedreigende aandoeningen als ze niet onmiddellijk bijgewoond of behandeld.

Bloedvaten breken op het gezicht en andere delen van het lichaam, zoals de neus, kin, of wangen zijn meestal het gevolg van het ouder worden, de pil, zwangerschap, bevalling, en oestrogeen suppletie. Gebroken vaten deze lichaamsdelen worden vaak beschouwd cosmetische problemen, die kunnen worden behandeld door laser of gezichtsverjonging. Gebroken bloedvaten op het oppervlak van het oog verschijnen als heldere rode vlekken op het witte deel van het oog zijn ook meestal onschadelijk en verdwijnen in een week tijd. Ze heten subconjunctivale bloedingen. Echter, hyphaema of het bloed in het voorste deel van het oog tussen het hoornvlies en de leerling vereist onmiddellijke medische aandacht, omdat dit kan leiden tot glaucoom en onomkeerbaar verlies van het gezichtsvermogen.

Andere kritische effecten als gevolg van de bloedstolling of breken zijn beroerte, hartaanval, kortademigheid, weefselschade en gangreen, orgaanfunctie verlies, schade aan de hersenen, de daaropvolgende een handicap, en de dood. Trombose, de afsluiting van een slagader in de hersenen door een stolsel, gebeurt wanneer het deel van de hersenen door de gestolde bloedvaten verstoken van bloed en zuurstof. Wanneer er te weinig bloed in de hersenen, kunnen ischemische beroerte optreden. Hemorragische beroerte, anderzijds, gebeurt wanneer er teveel bloeding in de hersenen. Om te voorkomen dat deze omstandigheden is het noodzakelijk om de hoogte van de oorzaken en beschikbare behandeling. Breken en stolling in de bloedvaten heeft vele oorzaken, en ze zijn meestal ziekten, zoals diabetes, leukemie, hemofilie, atriale fibrillatie, obesitas, en bloeden stoornissen onder anderen. Veelvoorkomende oorzaken zijn onder andere cholesterol opbouw, letsel, en bloeddruk. Wat betreft de bloeddruk problemen, is het altijd handig om een ​​regelmatige controle bij te wonen als u de bloeddruk pillen of bloeddruk geneeskunde.

Het onderhouden van een gezonde levensstijl en evenwichtige voeding, sturen duidelijk van alcohol en sigaretten, die een regelmatige lichaamsbeweging, en na uw arts orders kan helpen verlagen risico's van de bloedvaten breken of stolling en dus houden u uit de buurt van de effecten van gebroken vaten.