E2h

Hoe de bijwerkingen van lithium carbonaat leren

Lithiumcarbonaat gebruikt en voorgeschreven door artsen om verschillende redenen, waarvan een maniac depressie. Veel mensen zijn gestopt met het nemen van lithium-carbonaat als gevolg van de negatieve bijwerkingen die het medicijn te begeleiden.

Lithiumcarbonaat kan leiden tot verzwakte spieren om nog zwakker. Nieren niet goed doen met deze drug, en een belangrijke bijwerking is de plotselinge stopzetting van de nierfunctie.

Neem niet meer van dit medicijn dan is besteld door uw arts

Neem niet meer van dit medicijn dan is besteld door uw arts. Als u een dosis, wacht dan tot de volgende dag naar een andere dosis in te nemen. Neem niet meer dan nodig is op een dag.

Het kan zijn dat lithium carbonaat te nemen voor een aantal weken duren voordat u een verschil of beter begint te voelen. Neem niet meer dan wordt aanbevolen om te proberen dit proces te versnellen langs, probeer geduldig te zijn en wachten tot de medicatie door te voeren in de manier waarop het bedoeld is.

Hoe de bijwerkingen van lithium carbonaat leren. Neem niet meer van dit medicijn dan is besteld door uw arts.
Hoe de bijwerkingen van lithium carbonaat leren. Neem niet meer van dit medicijn dan is besteld door uw arts.

Studies bij zwangere vrouwen bijvoorbeeld, blijkt dat er een kans dat er een risico voor de foetus. Daarom is lithiumcarbonaat niet aanbevolen voor zwangere vrouwen.

Er is ook het probleem van geneesmiddelinteracties rekening lithiumcarbonaat. Een eenvoudige medicatie zoals ibuprofen kan leiden tot ernstige bijwerkingen voor degenen die het nemen van lithium-carbonaat. Vele geneesmiddelen niet goed met deze specifieke medicatie, en mag niet worden ingenomen met lithiumcarbonaat, zoals:

Acetofenazine, alacepril, Azosemide, Benazepril, Bemetizide, Bendroflumethiazide, benzthiazide, Bromfenac, Bromperidol, bumetanide, Buthiazide, candesartan cilexetil, Calcitonine, Canrenoate, carbamazepine, Celecoxib, chloorthiazide, chloorpromazine, Chlorprothixenum, chloortalidon, Cilazapril, Clometacin, Clozapine, Clovoxamine, Cyclothiazide , Domperidon, Citalopram, Diclofenac, Diltiazem, Dipyrone, droperidol, Duloxetine, Escitalopram, ethacrynezuur, ethopropazine, Femoxetine, Fluoxetine, flupenthixol, fluvoxamine, Flufenazine, Fosinopril, Furosemide, Haloperidol, hydrochloorthiazide, Hydroflumethiazide, Ibuprofen, Indapamide, indometacine, ketoprofen, linezolid, Losartan, lisinopril, Loxapine, Ketorolac, Mazindol, Melperone, mefenaminezuur, Meloxicam, Metronidazol, Mesoridazine, Methotrimeprazine, methyclothiazide, metolazone, Milnacipran, Molindon, Olanzapine, Penfluridol, Periciazine, perfenazine, fenelzine, pimozide, Pipamperon, Pipotiazine, Piretanide , Paroxetine, Perindopril, Piroxicam, polythiazide, Prochlorperazine, Promazine, Promethazine, Quinethazone, Quinapril, Remoxipride, risperidon, Rofecoxib, Sertindol, Sertraline, spirapril, Sibutramine, Spironolacton, sulpiride, Thiopropazate, Thioproperazine, Thioridazine, thiothixeen, tiapride, Trandolapril, Succinylcholine , Sulindac, Tenidap, tenoxicam, tiaprofeenzuur, tolmetine, torsemide, Trichloormethiazide, trifluoperazine, Triflupromazine, Trimeprazine, Valsartan, Valdecoxib, verapamil, Xipamide, Yohimbine, Zimeldine, Zotepine, Zofenopril, Cisordinol.

Andere geneesmiddelen kunnen recent zijn toegevoegd aan deze lijst. Controleer altijd met uw arts of apotheker om zeker te zijn alvorens lithium-carbonaat met andere geneesmiddelen, of combinatie van drugs.

Als je op een dieet.
Als je op een dieet.

Andere aandoeningen kan ook de toepassing van lithium carbonaat. Zorg ervoor dat de arts op de hoogte als u:

 • Daalde plassen
 • Diarree
 • Infectie, ernstige met koorts
 • Nierziekte
 • Zweten
 • Braken, stelt dokter
 • Uitdroging
 • Hartziekte
 • Nierziekte
 • Spierzwakte
 • Struma of andere aandoeningen van de schildklier

Als je op een dieet

Als je op een dieet, waarschuw dan uw arts voordat u begint met lithiumcarbonaat te nemen. Specifieke diëten kan leiden tot nadelige bijwerkingen. Zorg ervoor dat uw arts op de hoogte als je op een low-natrium-of zoutarm dieet. Niet genoeg zout in uw dieet kan leiden tot ernstige bijwerkingen.

Zorg ervoor dat u de juiste hoeveelheid vloeistof te nemen met lithium-carbonaat, omdat niet genoeg kan ook leiden tot bijwerkingen.

Zoals altijd, moet u mogelijke bijwerkingen te bespreken met uw arts of apotheker, en lees alle bijsluiters alvorens lithium carbonaat voor de eerste keer.