E2h

Hoe de angst voor spreken in het openbaar te overwinnen

Spreken in het openbaar is het proces van informeren

Spreken in het openbaar is het proces van informeren, beïnvloeden en entertainen een groep mensen. Spreken in het openbaar heeft vijf belangrijke elementen vaak uitgedrukt als "wie zegt wat tegen wie met welk medium met wat effecten?" Het is een belangrijk instrument om te worden gebruikt voor de doeleinden zoals motivatie, invloed, overtuigen, informeren, vertaling, of eenvoudige entertainment. Taal en retoriek gebruik zijn de twee belangrijkste aspecten van spreken in het openbaar.

Mensen hebben een gemeenschappelijke angst voor spreken in het openbaar die heet glossophobia. Op basis van wat Jerry Seinfeld zei: ". De gemiddelde persoon op een begrafenis liever in de kist dan het reciteren van de lijkrede" De meeste mensen vinden spreken in het openbaar stressvol. Als je probeert om de menigte te vertellen wat uw mening is, zou een aantal van hen het eens of oneens - het maken van je nerveus voelen en denken dat er iets mis is in uw toespraak.

Spreken voor een publiek kan stressvol zijn

Hoe de angst voor spreken in het openbaar te overwinnen. Spreken in het openbaar is niet inherent stressvol.
Hoe de angst voor spreken in het openbaar te overwinnen. Spreken in het openbaar is niet inherent stressvol.

Spreken voor een publiek kan stressvol zijn, maar het is een van de belangrijkste vaardigheden van een individu kan hebben. Geweldige mensen als Adolf Hitler en Martin Luther King, Jr zijn enkele voorbeelden van effectieve redenaars. Hun spreken in het openbaar heeft een aanzienlijke impact op de samenleving, het veranderen van overtuigingen en sociale normen. Je hoeft niet groot te zijn om te kunnen een redevoering goed te leveren. Om je angst te overwinnen in een gesprek met veel mensen, houd deze belangrijke principes in het achterhoofd:

  • Spreken in het openbaar is niet inherent stressvol. Mensen worden niet geboren om bang te zijn voor het spreken in het bijzijn van mensen. Het is niet een genetische eigenschap die kan worden overgedragen van een ander. In staat zijn om een ​​redevoering te verstrekken kan gedaan worden door iedereen.

  • Je hoeft niet een genie te zijn of volmaakt in het leveren van openbare toespraken zijn. Het maakt niet uit als je fouten maakt of als u niet alle antwoorden. Waar het om gaat is dat je iets van waarde te geven aan het publiek. Laat ze het gevoel dat ze iets geleerd van uw toespraak.

  • Alles wat je nodig hebt is een paar belangrijke punten: twee of drie zou doen Je hoeft niet naar een wandelende encyclopedie om uw publiek te imponeren.. Focussen op deze hoofdlijnen zal het makkelijker voor hen om te onthouden en hebben een sterke impact op uw luisteraars.

    Spreken in het openbaar is het proces van informeren. Je hoeft niet een genie te zijn of volmaakt in het leveren van openbare toespraken zijn.
    Spreken in het openbaar is het proces van informeren. Je hoeft niet een genie te zijn of volmaakt in het leveren van openbare toespraken zijn.

  • Humor en nederigheid kan helpen bij het ​​geven van een toespraak. Een beetje humor kan verlichten de sfeer, waardoor u en uw publiek voelen zich meer comfortabel. U kunt gebruik maken van nederigheid als een techniek toe je fouten en zwakheden. Nederig maakt je geloofwaardiger, meer geloofwaardige en nog meer gerespecteerd.

  • Je hoeft niet om het publiek het gedrag te controleren. Beheer je eigen gedachten, je voorbereiding en uw keuze van woorden. Als iemand zenuwachtig krijgt, leest een krant of in slaap valt, gewoon met rust laten. Het is natuurlijk voor sommige mensen zo te zijn. Focus op het onderwerp en de manier waarop u leveren.

  • Mensen luisteren naar uw toespraak willen zien slagen de meeste van hen zijn net als jij -. Ze zijn ook bang voor spreken in het openbaar. Niet overreageren op een verkeerde uitspraak. Ze weten je een mens bent en je bent in staat om het plegen van fouten. Geef uw toespraak en het idee dat je wilt dat ze nadenken over en ongeacht eventuele fouten je maakt onthouden.

De angst voor spreken in het openbaar kan worden overwonnen met deze belangrijke principes in het achterhoofd. Samen met vertrouwen en een positieve houding, kan uw oratie vlot gaan met een publiek. Spreek uit en geef ze iets om na te denken over.