E2h

Het doen van activiteiten in groepstherapie sessies: ijsbreker activiteiten

Leer wat therapeuten gebruiken in groepsactiviteiten

Groepspsychotherapie of groepstherapie, betrekking op de behandeling van een groep patiënten of cliënten tegelijk. Vaker wel dan niet, zijn deze sessies gedaan onder patiënten die lijden aan dezelfde psychologische problemen of situaties. Er wordt aangenomen dat groepstherapie helpt een individu om zijn ervaringen met die van anderen. Voorbeelden zijn die dat adres verdriet, verslaving, en het gewicht kwesties. Een of meer therapeuten kunnen beheren groepstherapie sessies. Hier is hoe het te doen groepstherapie activiteiten:

  1. De eerste activiteit in groepstherapie is de ijsbreker. Dit deel in principe zelf-introductie van elke deelnemer aan de groep gaat. Het stelt vertrouwen en comfort onder de deelnemers. Hoewel het niet gegarandeerd dat elke patiënt zich thuis zullen voelen meteen, zal een ijsbreker altijd verminderen gevoelens van remming. Er zijn een heleboel verschillende ijsbreker activiteiten beschikbaar, dus er is niet een activiteit die werkt voor elke sessie.
  2. De volgende stap is dat het vertrouwen. Dit is een zware deel van het proces. Het houdt de administratie van de activiteiten die krijgt elke deelnemer aan zijn groep vrienden vertrouwen. Het is de verantwoordelijkheid van de therapeut om de muren die bestaan tussen de deelnemers te breken. Pas na dit te doen kunnen de leden van de groep kunnen binden met elkaar.
  3. Vertellen is de derde stap in het proces. Dit is het deel van de sessie wanneer elk lid vertelt de anderen iets over zijn of haar leven ervaringen. Vertrouw op het bouwen en het vertellen zijn direct gerelateerd aan elkaar. Pas na een succesvolle opbouw van vertrouwen is bereikt zal een lid werkelijk in staat zijn om zich open te stellen de groep. Voor andere leden, anderzijds, vertrouwen ontwikkeld verhalen gehoord. Dit is meestal het geval wanneer een algemene ervaring is ontdekt dat een lid kan herkennen.
  4. Nadat vertrouwen wordt opgebouwd en het leven ervaringen worden verteld, zal groepstherapie oefeningen en spelletjes worden ingevoerd. Simpele spellen als hints of beul zal doen. Vaak is het de therapeut die kiest welk spel te spelen. Het kan er een zijn die de therapeut ziet als een goede pasvorm voor de groep.
  5. Ten slotte wordt een rollenspel of psychodrama gedaan. Dit deel is wanneer elk lid zal handelen uit een bepaalde levenservaring. Role-playing wordt een locatie voor ontluchting gevoelens die zijn in de stal gehouden voor zo lang. Dit is de meest dramatische deel van groepstherapie. Net als bij de andere delen van de sessie, zal de andere leden kunnen betrekking hebben op de mede-commissaris die actief ventileren van zijn gevoelens.
Het doen van activiteiten in groepstherapie sessies: ijsbreker activiteiten. De eerste activiteit in groepstherapie is de ijsbreker.
Het doen van activiteiten in groepstherapie sessies: ijsbreker activiteiten. De eerste activiteit in groepstherapie is de ijsbreker.

Open te stellen voor andere mensen met dezelfde ervaringen kan soms blijken te zijn gunstiger dan het hebben van een een-op-een sessie met een therapeut. Het geeft een patiënt een ondersteunende structuur en ze kunnen uiteindelijk bevriend met de andere patiënten. Mensen sociale en deel uitmaakt van een geheel een belangrijk aspect in het leven. Groepstherapie wordt een effectieve locatie van het behoren tot een geheel.