E2h

Het begrijpen van een colonoscopie: darmkanker

Leer het antwoord op de vraag, "wat is een colonoscopie?" en hoe het kan uw leven redden

Wat is een colonoscopie, de voordelen en bijwerkingen? Nou, dankzij beroemdheden zoals Katie Couric, bewustwording van de dikke darm kanker en andere ziekten sterk toegenomen. En nu, meer en meer Europeanen steeds geïnteresseerd in het vinden van meer informatie over de coloscopieën. U kunt onder deze mensen. Dit artikel zal u helpen leren hoe je beter te leren kennen wat een colonoscopie is en de voordelen en mogelijke bijwerkingen van dit medische procedure.

  • Effectieve screening op colorectale kanker. Colorectale kanker is de tweede dodelijkste kanker in de wereld. Er is echter slechts ongeveer 50 procent van de bevolking ondergaan colonoscopie voor darmkanker screening.
  • Colorectale poliepen diagnose en behandeling. Colorectale poliepen zijn de zaden van colorectale kanker. Dus voordat de poliepen worden van kanker, is het aanbevolen dat deze onmiddellijk worden behandeld. Colonoscopie kan de diagnose van de aanwezigheid van poliepen. Meer dan dat, gedurende deze procedure kan de arts ervoor kiezen de poliepen te verwijderen op dat punt.
  • Andere dikke darm problemen diagnose en behandeling. Veel deskundigen zeggen dat de dikke darm is een van de meest voorkomende bron van dodelijke ziekten, ongemakken en simpele gezondheidsproblemen. De dikke darm is een van de meest verwaarloosde lichaamsdelen. Andere dikke darm problemen, zoals colitis, colorectale voering ontsteking en dikke darm bloedingen kan worden gediagnosticeerd, ook. Deze colon problemen kunnen eventueel worden behandeld door colonoscopie, ook. De eerder de diagnose, hoe groter de kans op genezing;

Ondanks deze voordelen, veel mensen hebben nog steeds tweede gedachten of u een colonoscopie of niet ondergaan. Net als veel andere invasieve procedures, de colonoscopie heeft bijwerkingen. Experts zeggen dat frequente colonoscopie procedures kunnen verstoren of beschadigen de natuurlijke werk van de dikke darm. Frequent drinken van laxeermiddelen of klysma's kan ook schade aan de natuurlijke processen van de dikke darm. Bijwerkingen zijn onder andere:

  • Abnormale ontlasting. Mensen met reeds verstoord ontlasting kan ervaren verslechtering van de stoelgang als colonoscopie gebeurt meer dan de aanbevolen frequentie.
  • Colon complicaties. Hoewel zeldzaam, is het nog steeds mogelijk dat de patiënt colonoscopie complicaties heeft en een infectie krijgt of ulceratie na de colonoscopie.
  • Verhoogde bloedstolling risico's. Dit kan gebeuren door middel van anesthesie.
  • Vals gevoel van de dikke darm gezondheid veiligheid. Hoewel effectief zijn, kunnen sommige artsen nog steeds missen de aanwezigheid van kleine en grote tumoren. Dit gebeurt meestal als de arts stelt de diagnose veel van de patiënten in een dag, waardoor hij niet in staat om nauwkeurig uit te voeren colonoscopie.
  • Overmatige uitdroging. Colonoscopie vereist het gebruik van een laxeermiddel en andere drugs zoals golytely het schoonmaken van de dikke darm voor een nauwkeurigere diagnose.
  • Opgeblazen gevoel, krampen en winderigheid.
  • Chronische constipatie.

Het begrijpen van een colonoscopie: darmkanker. Effectieve screening op colorectale kanker.
Het begrijpen van een colonoscopie: darmkanker. Effectieve screening op colorectale kanker.

Klysma, laxeermiddel, golytely, en andere colonoscopie voorbereidingen zijn niet zo ernstig om niet te kiezen voor een colonoscopie ondergaan. Katie Couric en andere voorstanders van darmkanker bewustzijn zijn van mening dat deze bijwerkingen zijn niets vergeleken met een leven dat gered kan worden door vroegtijdige opsporing en behandeling van mogelijke colorectale kanker. Houd in gedachten dat wat beslissing die je maakt, is het altijd beter om een ​​arts advies eerst zoeken.