E2h

Herken maag griepachtige symptomen

Acute virale gastro-enteritis

Acute virale gastro-enteritis, of beter bekend als buikgriep, is een infectie in het spijsverteringsstelsel veroorzaakt door een cluster van virussen geïdentificeerd als "rotavirussen." Het is vaak de oorzaak van ernstige diarree bij kinderen en kan verdere complicaties. Het virus wordt overgedragen in een fecale-orale wijze, die kunnen optreden wanneer mensen innemen besmet water of voedsel of in contact komen met de besmette oppervlak. Hoewel niet dodelijk, het kan nog steeds leiden tot complicaties bij kinderen, gehandicapten en ouderen met een laag immuunsysteem en die niet in staat om volledig voor zichzelf kunnen zorgen. Om te controleren of u buikgriep, zodat je zou in staat zijn om snel te vinden behandeling, hier zijn de symptomen van de infectie:

Herken maag griepachtige symptomen. Geen koorts of een low-grade koorts.
Herken maag griepachtige symptomen. Geen koorts of een low-grade koorts.

  • Incubatietijd. De incubatietijd van de rotavirus treedt meestal pas na twee dagen, wat betekent dat u geen last heeft van symptomen op het moment dat u in contact komen met het virus. Dit stuk van informatie, hoewel schijnbaar niet relevant voor u als je eenmaal begint het ervaren van de symptomen-is nuttig bij het bepalen van waar heb je het virus in de eerste plaats.
  • Braken. Eenmaal besmet voedsel of water wordt ingenomen, het spijsverteringsstelsel herkent het virus en kan leiden tot braken meerdere malen. Dit kan gaan voor 3-8 dagen, of totdat het virus volledig is verwijderd uit uw systeem.
  • Buikpijn. Het spijsverteringsstelsel kan negatief reageren met het virus, waardoor sommige contracties en beweging langs de buik spoor. Dit zou leiden tot geleidelijke tot ernstige pijn die vaak kan tijdens het moment van infectie.
  • Waterige diarree. Het lichaam zal proberen zo veel als het kon om de schadelijke virussen uit zijn systeem te spoelen, dus het zal doen op alle maatregelen om het gedaan te krijgen. Meerdere malen kunt u last krijgen waterige ontlasting ontlading in een dag. Het zal waterig omdat uw spijsvertering is praktisch ongeschikt voor het uitvoeren van de normale functies, die omvat het absorberen van water inname. Zo neigt te spoelen, samen met andere lichamelijke afvalstoffen.
  • Misselijkheid. Getting al dat water uit je lichaam kan leiden tot uitdroging, wat kan later misselijkheid veroorzaken. Zorg ervoor dat u niet te bewegen heel erg om dit in toom te houden.
  • Spierpijn. Zelfs als u niet bent inspannende activiteiten, je spieren doen in verschillende delen van het lichaam kan beginnen pijn te doen.
  • Geen koorts of een low-grade koorts. U kunt last krijgen van een koorts een paar keer tijdens de infectie, maar buikgriep normaal niet escaleren tot een hoge koorts, tenzij complicaties zijn begonnen zich te ontwikkelen.

Opgemerkt

Hierbij moet echter worden opgemerkt, dat gij niet al deze symptomen vroegtijdig te ervaren in een keer, sommige kunnen zich uiten op de infectie, terwijl sommige kunnen niet manifesteren op alle. Toch is het beter om gewapend met deze informatie om de infectie vroeg detecteren, waardoor doorslaggevend zijn in het behandelen en diagnosticeren van de ziekte. Probeer en houd een handige lijst van al deze symptomen die gemakkelijk kan gebeuren wanneer u of uw kind iets uit het gewone.